Una estelada d'espelmes i un carnaval d'estiu, novetats de la festa major de Santa Eugènia

Les activitats comencen aquest dimecres i s’allargaran fins al 7 de setembre

Redacció Osona.com
28 d'agost del 2013
Una estelada d’espelmes donarà el tret de sortida, aquest dimecres 28 d’agost, a la festa major de Santa Eugènia de Berga. L’acte es farà a partir de les 10 de la nit a la plaça de la població. La iniciativa està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Tot seguit, es projectarà una pel·lícula.

El programa de la festa major presenta un munt de propostes, per a grans i petits i per a tots els gustos. Les activitats s’allargaran fins al 7 de setembre.

Una de les novetats d’enguany és la rua del carnaval d'estiu, organitzada per Carna SEB. La festa es farà el divendres, 30 d’agost, i arribarà a les 10 del vespre a la plaça, conjuntament amb la cercavila de Karpes.

Aquest any la clàssica trobada de vespres del diumenge el matí s'ha traslladat al dijous 29 de setembre. En substitució, es faran partides ràpides d’escacs a la plaça i el joc "kapla" de construcció amb peces de fusta per totes les edats. El ball de diumenge a càrrec de la Venus s’avança a les 8 del vespre perquè hi hagi més participació.

També destacar la presentació i exposició que es farà a la sala de plens d’artistes del Taller 13 de Carles Vergés, i les exposicions del Centre Cívic sobre cinema en temps de la guerra, exili i repressió del Memorial Democràtic, i una altra de programes de la festa major de Santa Eugènia.

A banda de les novetats, com cada any hi haurà les activitats de sempre que més triomfen: dijous, el sopar jove al gimnàs; divendres, el pregó i pubills amb l’espectacle sorpresa a càrrec de Xevi Puigderajols; i a la nit, concerts organitzats pel Barri Rossinyol i festa electrònica amb un dj del poble.

Durant tot el dissabte hi haurà partits de futbol base i durant el matí Agafa't a la Bici organitza un circuit de bicicleta per a petits i mitjans. Després, la fideuà popular de Karpes, a la tarda, petanca i la gimcana guarra del Movi, el tallagespes motor show, la trobada de bicicletes clàssiques i l’espectacle infantil "La Senyora Bombolles". A la nit, barbacoa popular amb monòleg i concerts de Karpes d'Alta Tensió. El ball serà a càrrec de Cafè Trio i es farà al pavelló.

Diumenge al migdia, després de missa, el gegants i grallers a la plaça, seguit del pica-pica popular, i a la tarda, cafè concert a càrrec de la Venus, acta benèfic de SEM Terra i Càritas, sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa, berenar popular i ball amb Venus.

Dilluns, a partir de les 9, esmorzar popular, joc del truc al casal d’avis i matí d’activitats infantils: taller de planxa Svaroski, inflables, animació i espuma amb Set de So. A la tarda, espectacle a la piscina amb entrada gratuïta i ball de la gent gran al pavelló. A la nit, estrena de famosa obra de teatre "el mètode Gronhölm" a càrrec de l'ASCURSEB i repetició el dissabte següent. Dimarts i dimecres, jocs de taula al casal d’avis.

Programa d’actes de la festa major