Cau el rècord nacional de llançament del DNI espanyol a Tavèrnoles

Pep Garriga ha enviat el document a 27,54 m. triturant la marca fins ara vigent | La prova formava part de la I Gimcana per la Independència que ha guanyat Marc del Pino

Redacció
03 d'agost del 2013
Garriga, en el moment del llançament guanyador.
Garriga, en el moment del llançament guanyador. | Osona.com.



Garriga, en el moment del llançament guanyador. Foto: Osona.com.

El rècord nacional (i mundial) de llançament del Documento Nacional de Identidad espanyol ha quedat establert aquesta tarda a Tavèrnoles amb una marca de 27,54 metres, després de l'espectacular tirada que ha efectuat Pep Garriga, veí del municipi i regidor d'un grup independent de l'oposició. Els minuts finals s'han viscut amb una gran emoció pel pols entre el guanyador i l'alcalde Carles Banús (CiU), que ha participat també a la prova.

"Han estat mesos i mesos de preparació", ha declarat Garriga, en to humorístic, instants després de l'esdeveniment". L'alcalde Banús ha confessat que "quan he vist el primer llançament d'en Pep he tingut una lleugera esperança", però la tercera tirada de Garriga era insuperable.

Fins ara, el rècord nacional estava en mans de David Tarrats, amb 10,24 metres, que va guanyar la primera edició d'aquesta mena de torneig esportiu separatista, celebrada el passat 11 de maig a la Garriga (Vallès Oriental).

Aquest llançament de DNI formava part de la I Gimcana per la Independència, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana, dins dels actes de la Festa Major de Tavèrnoles. El guanyador absolut de la prova ha estat el jove Marc del Pino, que ha anat a recollir els premis acompanyat del seu gos.

Totes les proves de la gimcana tenien com a element comú el rebuig de la dominació colonial espanyola en els seus aspectes econòmics, culturals i lingüístics. Així, per exemple, els participants havien de recórrer un mapa d'Espanya transportant unes galledes foradades plenes d'aigua i un cop havien "tornat" a Catalunya, se'ls mesurava quants litres d'aigua -per no dir diners- havien pogut "salvar" de l'espoli espanyol.

La cursa de sacs consistia en saltar per damunt d'unes bales de palla que duien inscrits els rètols "monarquia", "exèrcit" i "constitució". Una altra prova consistia en traslladar a tot córrer uns voluminosos sacs amb el símbol del toro, per simbolitzar que se'ls volia deixar ben lluny de Catalunya.

La celebració d'aquesta prova de llançament de DNi ha tingut ressò els darrers dies en alguns mitjans de comunicació de Madrid, com ABC o Diálogo Libre, El Economista.es.

Galeria de fotos (Osona.com)