Continuen les tempestes

La predicció per avui dilluns diu que poden tornar a baixar des del Pirineu fins a Osona | Cap de setmana de pedregades i forts temporals a la major part de la comarca

Redacció
22 de juliol del 2013
La tempesta de diumenge, vista des de Sant Bartomeu del Grau..
La tempesta de diumenge, vista des de Sant Bartomeu del Grau.. | Josep Maria Costa.
La tempesta de diumenge, vista des de Sant Bartomeu del Grau. Foto: Josep Maria Costa.

Després d'un cap de setmana de tempestes que han afectat amb pedra, molta pluja i fortes ventades gran part de la comarca, la predicció per avui dilluns indica que a la tarda poden baixar més nuvolades des del Pirineu que comportarien noves tempestes, però de menys intensitat que les dels dos dies anteriors.

Ahir, la tempesta es va concentrar a mitja tarda principalment entre Ripoll i Manlleu, i a quarts de vuit va aconseguir "travessar" el Ter i saltar cap al centre de la Plana, on ja va arribar afeblida en comparació amb la força que havia mostrat abans. Els problemes es van concentrar a la carretera C-17, on els conductors van buscar refugi aturant els vehicles dins els túnels de Terradellas i sota els ponts del recorregut, refugiant-se de la forta pedregada.

Des de Vic, precedit per ràfegues de vent, el nucli tempestuós va avançar cap a Taradell i es va desinflar finalment al Montseny. Segons dades del Servei Meteorològic, a Montesqui van caure 72 litres/m2., uns 37 dels quals van caure tan sols en mitja hora. També en aquest mateix lapse de temps en van caure 34 a Orís. Es van registrar cops de vent superiors als 70 km/h en aquesta zona.

A Ripoll, ahir diumenge van caure uns 40 litres/m2, en la dotzena tarda consecutiva de tempesta. El dissabte havien caigut pedres de més de tres centímetres en indrets com Gombrèn i Planoles.

Suspensió de moltes activitats

Les tempestes del dissabte a la tarda, que van deixar una impressionant pedregada a l'entorn de Manlleu, van obligar a suspendre o canviar de lloc nombroses actibvitats programades. La més destacada va ser Llibercat, al passeig del Ter, de Manlleu, que només va poder funcionar durant el matí, i va haver de prescindir dels concerts de tarda i nit. També es van haver de canviar de lloc activitats a Seva, Tona i Gurb.
Arxivat a