Sant Vicenç de Torelló recupera la memòria de la defensa mediambiental

Els documents de l'Associació Mediambiental de la Vall del Ges.net s’incorporen a l’arxiu municipal

Redacció Osona.com
20 de juliol del 2013
El president de l'Associació Mediambiental de la Vall del Ges.net, Moisès Company, i l'alcalde de Sant Vicenç de Torelló, Joan Sadurní.
El president de l'Associació Mediambiental de la Vall del Ges.net, Moisès Company, i l'alcalde de Sant Vicenç de Torelló, Joan Sadurní. | Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló
El president de l'Associació Mediambiental de la Vall del Ges.net, Moisès Company, i l'alcalde de Sant Vicenç de Torelló, Joan Sadurní. Foto: Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló ha signat aquesta setmana un conveni amb l'Associació Mediambiental de la Vall del Ges.net, per incorporar el fons d'arxiu d'aquesta entitat a l'Arxiu Municipal. Aquesta acció s'emmarca en els serveis i recursos que promou la Xarxa d'Arxius Municipals, formada actualment per 192 arxius i coordinada per l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

Aquesta donació és important per a la recuperació de la memòria de la defensa mediambiental del municipi i de la Vall del Ges en els darrers anys, tenint en compte l'important paper que hi ha tingut aquesta associació. El fet que el fons ingressi al Servei d'Arxiu Municipal de Sant Vicenç de Torelló en garanteix la conservació i l'accés públic, un cop tractada la documentació.

Entre els documents donats, que corresponen al període 2001-2013, hi ha actes, reculls de premsa, fotografies, cartells, etc., que permeten reconstruir les activitats de l'Associació Mediambiental de la Vall del Ges.net (Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges) durant aquests anys.

La signatura d'aquest conveni permet la preservació del patrimoni documental del municipi de Sant Vicenç de Torelló i de la seva àrea d'influència, a través del suport de l'ajuntament a les entitats i associacions que hi desenvolupen les seves activitats. És previst que en un termini breu de temps els documents ja estiguin a disposició pública.