Seva i Manlleu tenen problemes de cobertura de telefonia mòbil

El Col·legi d'Enginyers Tècnics i pèrits de Telecomunicacions a Catalunya publica un informe

Redacció
17 de juliol del 2013
576_1287529027mobicat
576_1287529027mobicat


En sis de cada 10 municipis catalans continuen tenint problemes de cobertura de telefonia mòbil. Entre els pobles amb deficiències només n'hi ha dos d'Osona: Seva i Manlleu, en aquest darrer cas, al polígon industrial El Verdaguer i alguna urbanització. Aquestes són algunes de les conclusions a les quals ha arribat el sisè informe de cobertura de telefonia mòbil a Catalunya elaborat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i pèrits de Telecomunicacions a Catalunya (COETTC), que constata un lleuger augment en les localitats amb deficiències, del 57% de l'any passat al 59,11% del 2013.

Els principals motius de la manca de cobertura són el nombre insuficient d'antenes, l'augment dels serveis que s'ofereixen a través de la telefonia mòbil, l'ús d'Internet amb connexió de telefonia mòbil i l'increment de l'ample de banda exigit pels serveis utilitzats, destaca l'informe. En aquest sentit, el degà del COETTC, Ferran Amago, ha demanat als ajuntaments que actualitzin les ordenances municipals que regulen la telefonia mòbil i que es facilitin les inversions dels operadors que volen millorar la xarxa. "Cal augmentar el nombre d'infraestructures de telecomunicacions en proporció a l'increment de l'activitat telefònica i d'Internet", ha dit Amago, qui ha destacat la importància de les telecomunicacions per fer l'economia més competitiva.

L'informe es basa en una anàlisi feta a més de la meitat dels municipis de Catalunya (no s'han estudiat tots els de la nostra comarca), tant de la costa com de l'interior. Les anomalies a Manlleu i Seva s'han detectat recentment, des d'aquest mateix any.

Deficiències en infraestructures

El COETTC ha vist que no hi ha cobertura als túnels de Bracons i de Montgròs (zones on abans no s'havien detectat deficiències), ni tampoc al túnel de Parpers. Pel que fa a l'àmbit ferroviari, s'han registrat problemes al tram subterrani de Rodalies de Sabadell i s'ha vist que actualment el tram d'AVE Barcelona-Figueres es troba actualment sense un sistema de cobertura específic.

En general, a les vies ferroviàries hi ha deficiències en zones orogràficament complexes.
Arxivat a