Manlleu concentra en un Netvibes totes les ofertes de feina per Internet

El servei elcanaldigital.cat vol facilitar la tasca als usuaris

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2013
Manlleu ha estrenat elcanaldigital.cat, un Netvibes on trobar tota la informació relacionada amb ocupabilitat. Aquesta nova eina digital facilita l’accés a tota la informació per buscar feina i vol agrupar tots els serveis web per evitar que l’usuari hagi d’anar accedint a diferents pàgines.

Des de elCanal s’ha treballat aquesta nova eina amb l’objectiu de facilitar la tasca de cerca a l’usuari. Es tracta d'un escriptori de Netvibes, una eina que en els últims anys han fet servir algunes entitats, agrupacions i centres per agrupar aplicacions i serveis d'interès.

Els usuaris (i qualsevol persona a través d'Internet) podrà tenir a mà tots els serveis web sense haver d'accedir a diferents pàgines, tema important quan es tracta d'ofertes de feina, que cal revisar de forma constant.

La informació s’ha agrupat per pestanyes. La primera explica en què consisteix aquest espai i incorpora també una eina de detecció de competències prèvia a la recerca de feina. Posteriorment hi ha pestanyes amb borses de treball, ETTs, webs per auto-candidatura, tràmits habituals, TIC, treball a l'estranger...

La segona pestanya -Recerca de feina- és una de les més interessants pels usuaris o, com a mínim, pot donar una idea de com es pot aprofitar l'aplicació. Es tracta d'un recull de les borses de treball amb ofertes de Manlleu i Osona. Sempre que ha estat possible, fent servir l'RSS perquè s'actualitzin automàticament. Quan no ho ha estat, s’ha posat la pàgina com un desplegable, perquè es pugui accedir-hi sense sortir de l'escriptori.

Aquest Netvibes trasllada a l'entorn virtual una informació que fins ara encara constava en format paper. Des de elCanal s’ha decidit treballar amb Netvibes per diferents motius:

- Donar accés, sota un mateix espai, a tots els links, adreces i informacions que recomanem als usuaris.

- Fer-ho amb un servei gratuït, àgil i versàtil, que permet millorar i modificar els continguts de forma ràpida i que que es pot consultar des de qualsevol lloc.

- Els usuaris que disposin d'un compte de Netvibes poden agafar qualsevol dels elements de l’escriptori, afegir-los al seu i personalitzant-lo com vulguin.

Aquest últim punt és realment interessant, tot i que la implantació del servei entre els usuaris menys capacitats tecnològicament segurament es farà a mig o llarg termini.  D'altra banda, Netvibes permet moltes més característiques de les que s’han fet servir i segur que alguns usuaris les podran aprofitar al màxim. Des d'elCanal, a partir d'ara, es potenciarà l’ús d’aquesta plataforma en el dia a dia del servei i es programaran sessions formatives per donar-lo a conèixer.

Aneu a elcanaldigital.cat

Arxivat a