Torelló posposa el pagament dels impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

L’Ajuntament considera que la sobirania fiscal encara no es pot exercir amb totes les garanties

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2013
En el ple municipal del mes de maig, l’Ajuntament de Torelló va acordar pagar els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. Tot i així, els grups municipals, els grups polítics i les entitats ciutadanes que van donar suport a la proposta, han acordar diferir el compliment d’aquest acord al mes d’octubre, quan es tinguin “totes les garanties per fer les coses ben fetes”, segons ha manifestat l’alcalde, Santi Vivet.

Després de l’acord del ple, l’Ajuntament es va assessorar amb el conseller de Presidència, Francesc Homs, i amb el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, alhora que també es va mantenir una entrevista amb el director de l’Agència Tributària de Catalunya, Lluís Franco.

Aquests assessoraments han posat de manifest a ulls del govern municipal que l’Agència Tributària de Catalunya encara no té a punt els mecanismes i els circuits per poder pagar els impostos amb totes les garanties. Per això, s’ha fet una reunió entre els portaveus dels grups municipals que van votar la proposta (CiU, PSC-PM, JpT-ERC-AM i ICV-EUiA-E), les entitats ANC Vall del Ges per la Independència i Associació Vall del Ges 2014, que la van impulsar, els partits polítics SI i CUP i prop d’una vintena d’entitats més que van donar-hi suport. En aquesta reunió, l’alcalde va exposar la situació i al final, de mutu acord, es va decidir posposar els pagaments de l’IRPF i l’IVA que s’havien de fer aquest mes.

Santi Vivet afirma que aquesta decisió no suposa de cap manera desdir-se de l’acord, ans al contrari: “L’Ajuntament manté la seva voluntat de fer els pagaments a l’Agència Tributària de Catalunya. Simplement volem fer les coses bé”. Per això, està previst tenir un contacte permanent amb l’AMI per tal de disposar en tot moment de la màxima informació i durant els propers mesos fer tots els contactes necessaris per poder fer els pagaments a l’Agència el proper mes d’octubre.
Arxivat a