Seva escull l'hereu i la pubilla de 2013

Pol Solà i Alba Orra representaran el municipi

Redacció Osona.com
09 de juliol del 2013
Pol Solà i Anna Orra, amb l'alcalde Èric Vila. Foto: Miltres.com

Pol Solà i l’Alba Orra seran l’hereu i la pubilla de Seva durant tot un any, després de ser escollits el passat divendres, dins dels actes de la X Setmana de Joventut, que es van celebrar a la plaça Major de Sant Miquel de Balenyà. En Pol és veí de la urbanització El Montanyà, té 19 anys i és estudiant del Grau en Enginyeria Biomèdica a la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Alba Orra és veïna de Santa Maria de Seva, té 19 anys i és estudiant del Grau en Comunicació a la Universitat de Girona.

A les 20:00h. es van trobar els diferents hereus i pubilles d’altres municipis de Catalunya, un total de 81 joves, entre hereus, pubilles, dames, fadrins, hereuets, pubilletes i cavallers, vinguts de pobles d’arreu de Catalunya, com el Rosselló, Tarragona o Maçanet de La Selva.

Un cop van arribar tots els representants municipals, comarcals, intercomarcals i nacionals, com els hereus i pubilles de Catalunya i de les comarques barcelonines, gironines, lleidatanes i tarragonines, es va iniciar la cercavila encapçalada per la colla gegantera de Sant Miquel de Balenyà i pels grallers del Gurri, amb destí a la casa de l’hereu 2012, on els esperaven, els fins divendres passat, l’hereu i la pubilla de Seva 2012, en Jordi Herreros i la Maria Pagespetit. En arribar a destinació, l’alcalde Èric Vila i la regidora de cultura Betty Costa van entregar-los el ram i la solapa i tots els assistents van poder gaudir d’un aperitiu, gentilesa de les famílies d’en Jordi i la Maria.

Després de recollir-los i que tothom prengués un refrigeri es va continuar amb la rua fins arribar a la plaça Major, cap a les 21:45 h. Allà va donar inici l’acte, que estava ambientat en la temàtica del Far West. L’esdeveniment el van presentar l’hereu i la pubilla de Seva de l’any 2011, en Gil Vilarrasa i la Carla Mas.

Cal dir que en ser la desena proclamació, es va demanar a tots els hereus i pubilles d’altres anys que assistissin a l’acte i dels vint protagonistes, en van poder assistir disset. La festa es va iniciar el 2004 amb en Xavi Roura i la Sara Carrasco, el 2005 van agafar el relleu en David Gibaja i l’Anna Seijas, el 2006 en Toni Mas i l’Anna Solasegalés, el 2007 la Berta Villegas i en Xavier Calonge, el 2008 en Nil Oriol i la Carla Gargallo, el 2009 l’Aleix Gorchs i la Cristina Cantal, el 2010 l’Albert Lozano i l’Alba Crusats, el 2011 en Gil Vilarrasa i la Carla Mas, el 2012 la Maria Pagespetit i en Jordi Herreros i durant l’any 2013, representaran Seva en Pol Solà i l’Alba Orra.  

L’acte es va desenvolupar en un to de rigorositat i protocol, regat amb l’humor desenfadat del xèrif , l’actor i cantant Manel Gost, fins arribar al punt àlgid, la proclamació dels nous hereu i pubilla de Seva.