Vic ja té horts solidaris

La iniciativa cedeix terrenys fèrtils en desús a famílies amb problemes econòmics

Redacció Osona.com
06 de juliol del 2013
Presentació dels horts solidaris Foto: Ajuntament de Vic
 
El ple municipal del passat mes de febrer es va presentar via moció, i per part de tots els grups polítics del consistori de Vic, la possibilitat de cedir uns terrenys de l’Ajuntament de Vic per utilitzar-los com a horts solidaris. Aquest projecte ara ja és una realitat.

L’objectiu del projecte respon a cedir aquells terrenys fèrtils que actualment estan en desús, com aquells que han quedat a mig urbanitzar arran de l’esclat de la bombolla immobiliària, per a la seva utilització com a horts amb finalitats solidàries. D’aquesta manera famílies que es troben en situació econòmica difícil poden cultivar aliments pel seu autoconsum i fer de nou una nova tasca social. Aquests horts estan gestionats directament per l’associació que s’ha constituït sota el nom Horts Solidaris de Vic.

Segons va anunciar el regidor de Medi Ambient, Josep Rafús, l’Ajuntament de Vic té la intenció d’estendre aquesta mateixa iniciativa als diferents barris de la ciutat. Actualment, doncs, s’està fent un inventari de terrenys municipals i privats que tinguin les característiques idònies per a poder ser cedits i aprofitats com a horts. D’altra banda, el regidor va destacar que aquesta iniciativa segueix la línia  encetada l’any 2010 amb la posada en marxa de 50 parcel•les d’horts urbans ubicats a les Casasses i que van adreçats a persones amb risc d’exclusió social o a entitats que treballen amb la mateixa finalitat. “Actualment aquests horts de les Casasses tenen llista d’espera”, va afegir Rafús.

Els Horts Solidaris de Vic, doncs, compten amb 10 parcel•les i des de la mateixa associació que gestiona la iniciativa hi ha dos coordinadors que fan l’acompanyament a les famílies que disposen d’aquest terreny. Per part de la presidenta de l’associació, Emília Capellà, es valora molt positivament el projecte i va voler agrair públicament les moltes empreses que han col·laborat de forma desinteressada en aportar material, servei, etc... per poder fer realitat el projecte.
Arxivat a