La Via Catalana no passarà per les carreteres d'Osona

L'ANC i Òmnium presenten la cadena humana que ha de travessar Catalunya el proper 11 de setembre

Redacció Osona.com
20 de juny del 2013
Representants de l'organització durant la presentació de la Via Catalana. Foto: QS/ND

"La manifestació de l'11S del 2012 va ser perfecta, i les coses perfectes no es poden millorar". Aquesta és la premissa de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per organitzar un acte la propera Diada que demostri la "capacitat" d'organització del poble de Catalunya: una cadena humana que travessi Catalunya. Això sí, sense passar per Osona. Els veïns de la nostra comarca que hi vulguin participar s'hauran de desplaçar al Maresme o el Barcelonès, per exemple. 

La cadena tindrà més de 400 quilòmetres i recorrerà Catalunya de nord a sud, per tota la costa, seguint la N340 i la N2, així com el corredor mediterrani i passant per ciutats on l'independentisme encara no és una força majoritària. És la distància entre les localitats d'Alcanar, al Montsià, fins a la Jonquera, a l'Alt Empordà. L'organització calcula que seran necessàries més de 400.000 persones.

Els organitzadors de la cadena humana obriran a partir de la setmana que ve les inscripcions perquè la gent pugui començar a inscriure's en el tram que desitgi. A través de la pàgina web de la iniciativa es rebran les sol·licituds que es gestionaran per proximitat geogràfica.

Com a contrapartida, i com a assaig general, l'ANC, per mitjà de les assemblees locals de les comarques d’Osona i del Ripollès, promou la creació d’una cadena humana que enllaci una ruta pels principals espais vitals de Jacint Verdaguer amb la seva obra, el proper 14 de juliol. Aquest itinerari tindrà una distància aproximada de 15 quilòmetres, unint la Casa Museu Verdaguer (Folgueroles) amb el santuari barroc de La Gleva (Les Masies de Voltregà).