Manlleu premia la tasca de quatre estudiants de batxillerat

A la convocatòria d’enguany s’hi van presentar 14 treballs

Redacció Osona.com
17 de juny del 2013
L’Ajuntament de Manlleu va premiar divendres passat, 14 de juny, a quatre quatre estudiants de la ciutat pels treballs de recerca de 2n de batxillerat. A la convocatòria d’aquest any s’hi van presentar 14 treballs, set de l’àrea d’Humanitats i Ciències Socials i set de l’àrea de Ciències Experimentals i Tecnologia.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Hi van assistir l’alcalde, Pere Prat, el regidor d’Educació, Àlex Garrido, els membres del jurat, professors, alumnes, familiars i amics dels participants.

Els premis als treballs de recerca estan adreçats als estudiants de 2n de batxillerat de l’Institut Antoni Pous i Argila i del Col·legi La Salle, de Manlleu, i també als estudiants manlleuencs que fan el batxillerat artístic a l’Escola d’Art de Vic. Els premis són un reconeixement als millors treballs presentats pels tres centres. En aquesta convocatòria el jurat que ha valorat els treballs estava format per Eva Font Rabasseda, Toni Freixanet Sitjà, Anna Piella Cros i Laura Soler Albrich.

El premi de l’àrea d’Humanitats i Ciències Socials, categoria Ciutat de Manlleu es va concedir al treball “Només vull la meva veu” de l’alumne Gil Grau Company i la tutora Meritxell Guitart, del Col·legi La Salle. El jurat va destacar “la seva interdisciplinarietat i envergadura, original, molt personal, amb la motivació i l’emoció d’estar relacionat amb un familiar, redacció excel·lent, pedagògic i representatiu de l’empremta musical a Manlleu”.

De l’àrea d’Humanitats i Ciències Socials, categoria temàtica general, el premi es va concedir al treball “Recerca sobre el TDAH”, de l’alumna Anna Mar Terradelles i la tutora Cristina Beltran, de l’Institut Antoni Pous, per “una redacció excel·lent, per la claredat de la part teòrica, per l’originalitat del diari de pràctiques i per la visió sintètica reflectint diferents punts de vista sobre el tema”.

En l’àrea de Ciències Experimentals i Tecnologia, categoria Ciutat de Manlleu, el premi va anar a parar a “El món de la lateralitat humana. Estudi sobre la lateralitat en el joves de Manlleu”, de l’alumna Mariona Cabanes i la tutora Aina Solà, també de l’Institut Antoni Pous. Es va  concedir “per la gran quantitat d’informació ben detallada, per la correcta utilització del mètode estadístic en el treball de camp, per la bona utilització de les fonts i per les conclusions personals”.

Finalment, en l’àrea de Ciències Experimentals i Tecnologia, categoria temàtica general, el jurat va decidir concedir el premi “per la bona redacció, per la cerca interdisciplinària, molt ben estructurat, excel·lent utilització de les fonts i per la qualitat de la maqueta”, al treball “Visc en una casa sana?”, de l’alumna Judit Costa i del tutor David March, de l’Institut Antoni Pous.

Per acabar l’acte, Gil Grau, autor del treball premiat “Només vull la meva veu” (guanyador també d’un premi Baldiri Reixach amb el mateix treball), al piano, i Buia Reixach, veu, van interpretar dues cançons musicades per ell a partir de dos poemes del seu avi, en Josep Grau i Jofre (Manlleu, 1927-2005) que pertanyia a l’anomenat Grup Vic.
Arxivat a