El conseller Felip Puig lloa la tasca dels 30 anys de la Mancomunitat la Plana

L’acte central de la commemoració de l’aniversari concentra dues-centes persones.

Redacció Osona.com
10 de juny del 2013
Felip Puig va presidir el 3oè aniversari de la Mancomunitat la Plana.
Felip Puig va presidir el 3oè aniversari de la Mancomunitat la Plana. | Albert Bagué
Felip Puig va presidir el 30è aniversari de la Mancomunitat la Plana. Foto: Albert Bagué

La Mancomunitat la Plana va tancar dissabte, 8 de juny, a les seves instal·lacions de Malla la celebració dels seus 30 anys. En aquest acte central hi van assistir més de 200 persones, entre les quals hi havia el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, i molts alcaldes i regidors dels municipis mancomunats.

L’ens es va constituir el 1983 amb l'objectiu d'unir recursos per donar serveis a la població dels municipis petits i mitjans que la constitueixen: Aiguafreda, Balenyà-Els Hostalets, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau.

Tot i la pluja, l'acte va començar a les 11 amb visites guiades a les instal·lacions de gestió i tractament de residus de què disposa la Mancomunitat. Molts dels convidats van voler conèixer els mòduls de compostatge i la planta de triatge de materials reciclables, que estava en funcionament i veure en directe com se separen per reciclar les deixalles que fem a casa. També varen poder visitar l'Exposició Re-cicles que explica el cicle de sis materials diferents des de que se n'obté la matèria primera fins que ens en desprenem com a residu.

Abans de l'acte institucional, on es va projectar un divertit DVD sobre la feina que fa la Mancomunitat, Felip Puig va signar el llibre de visites i va visitar les instal·lacions acompanyat per la gerent i el president de l'ens, Imma Codony i Lluís Verdaguer, alcaldes i regidors dels municipis associats i el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca.

Lluís Muntal, alcalde de Malla, va començar els parlaments recordant que la Mancomunitat dóna feina a gairebé un centenar de treballadors.

Per la seva banda, Lluís Verdaguer, president de la Mancomunitat i alcalde de Taradell, va dir: “Som viables i donem un servei millor que si els ajuntaments anessin cada un per la seva banda”. També va demanar al conseller que la Generalitat ho tingués en compte davant la voluntat del govern espanyol d'eliminar administracions com les mancomunitats.

Felip Puig  va reconèixer que la Mancomunitat és “una realitat formidable” que permet guanyar dimensió als petits municipis i la va posar com a exemple de “grandesa política, ara que els polítics cotitzen a la baixa”.

L'acte, que va ser amenitzat amb música en directe, es va cloure amb un piscolabis elaborat amb productes dels 12 municipis que conformen la Mancomunitat la Plana.

Felip Puig va presidir el 3oè aniversari de la Mancomunitat la Plana. Foto: Mancomunitat la Plana