La nova Ruta del Gurri connecta Vic, Gurb, Les Masies de Roda i Roda de Ter

El traçat enllaça amb la Ruta del Ter, té 12 quilòmetres i es pot fer a peu o en bicicleta.

Redacció Osona.com
03 de juny del 2013
La inauguració de la Ruta del Gurri es va fer el passat dissabte.
La inauguració de la Ruta del Gurri es va fer el passat dissabte. | Consorci del Ter
La inauguració de la Ruta del Gurri es va fer el passat dissabte. Foto: Consorci del Ter

El Consorci del Ter ha inaugurat aquest dissabte 1 de juny els treballs d’adequació de la Ruta del Gurri, una actuació inclosa en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) pel  període 2008-2012. El traçat de 12 quilòmetres i mig uneix Vic i Roda de Ter, passant per Gurb i les Masies de Roda, i es pot fer tant a peu com en bicicleta. El projecte ha tingut un cost de 77.211,42 euros (IVAexclòs), un 95% finançat pel PUOSC i la resta pels ajuntaments implicats, i les obres les ha realitzat l’empresa Associació Sant Tomàs P.A.R.M.O.-TAC OSONA.

El nou recorregut, bidireccional, està pensat com a complement de la Ruta del Ter, amb la qual enllaça a 500 metres de la desembocadura del Gurri amb el riu Ter, en terme municipal de les Masies de Roda. El traçat que s’ha prioritzat ressegueix el curs del Gurri a través de camins existents propers a l’espai fluvial del riu.

Els treballs han consistit en adequar i senyalitzar la ruta des del nucli urbà de Roda de Ter fins al centre de Vic mitjançant la millora de camins existents, l’obertura d’un tram de camí nou i la construcció d’infraestructures de consolidació, estabilització i millora d’aquests camins. Destaca la construcció d’una escullera de protecció del sender al terme municipal de Vic i la passera sobre el riu Gurri al terme municipal de Gurb.

Situat al bell mig de la plana de Vic, el Gurri neix a Seva, als vessants nord-oest del Matagalls i, després de recórrer uns 15 quilòmetres, desemboca al riu Ter, al municipi de les Masies de Roda. Amb un recorregut en sentit sud-nord, drena els termes de Taradell i Malla, passa per l’est de Vic i, després de travessar el municipi de Gurb, desguassa a les Masies de Roda.

Històricament, les seves aigües s’havien utilitzat per les adoberies de Vic. El seu cabal mitjà és d’1,56 m3 per segon. Amb la creació d’una xarxa de rutes fluvials articulades a l’entorn de la Ruta del Ter i que ressegueixen els principals afluents del riu, el Consorci conjuntament amb els municipis per on transcorren les rutes, pretén que els visitants descobreixin el territori i s’aproximin als nuclis de població.

Més informació, al web de la Ruta del Gurri




La inauguració de la Ruta del Gurri es va fer el passat dissabte. Foto: Consorci del Ter
Arxivat a