El Festival Internacional de Música de Cantonigròs repeteix per segon any a Vic

El certamen tindrà lloc del 18 al 21 de juliol al teatre Atlàntida i a altres indrets de la ciutat.

Redacció Osona.com
03 de juny del 2013
576_1342982565_David_Fajula_09_Festival_Internacional_de_Musica_de_Cantonigros_Vic_2012
576_1342982565_David_Fajula_09_Festival_Internacional_de_Musica_de_Cantonigros_Vic_2012 | David Fajula
Una coral del Festival, l'any passat. Foto: David Fajula

La 31a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs continuarà instal·lat a Vic. El certamen se celebrarà durant quatre dies, del 18 al 21 de juliol, i tindrà el teatre Atlàntida com a epicentre, tot i que també es faran algunes actuacions en altres indrets de la ciutat.

Aquest serà el segon cop que el Festival se celebri a Vic, després del seu trasllat a la capital d’Osona, l’any passat, per raons econòmiques i d’equipaments. En principi, el trasllat és temporal fins que es puguin solucionar els problemes de serveis a Cantonigròs. L’any passat, el resultat del certamen va deixar molt satisfet els organitzadors, amb més de 15.000 espectadors que van omplir el teatre en gairebé tots els torns.

De moment, engunay hi ha inscrites una vintena d’agrupacions corals i de danses procedents de tot l’Estat espanyol, Europa i d’altres països d’arreu del món, alguns tan llunyans com Xina, Indonèsia, Veneçuela o la Índia. Els grups competiran en les categories de corals mixtes, femenines i masculines i de dansa.

La inauguració de l’edició d’enguany es farà a L’Atlàntida el dijous 18 de juliol (20:30 h) i anirà a càrrec de la Coral de Saint Marc, coneguda com “Los Chicos del Coro”. La formació, que va néixer a Lyon, celebra 10 anys de la seva irrupció al cinema. La banda sonora del film, de la qual s’han venut més de 4 milions d’exemplars, promou l’entusiasme i els valors de la música i ha motivat a milions de nens d’arreu del món a integrar-se en la pràctica i l’estudi de la música. És una mostra de la força de la música.

En el marc de l’acte inaugural del Festival, la Coral de Saint Marc, dirigida per Nicolás Porte, interpretarà un programa que inclou cançons de la banda sonora de la coneguda pel·lícula així com altres obres del seu repertori.

Més informació i compra d’entrades


 

Més informació, des del web del Festival




-----------------
Galeries de fotos:

- 2012 (Roda de Ter) (Joan Parera)
- 2012 (David Fajula)
-2012 (inauguració) (Josep Casellas)
- 2011 (David Fajula)
- 2010 (clausura)  (Xevi Mas)
- 2010 (inauguració)  (Adrià Costa)
- 2009  (Adrià Costa)
- 2007  (Adrià Costa)
- 2005  (Osona.com)

El concert de Maria Bayo, l'any passat a l'Atlàntida de Vic. Foto: Ajuntament de Vic
Arxivat a