El centre de Viladrau dedicat a les bruixes i els bandolers comença a caminar

Primeres propostes d'activitats a l'Espai Montseny.

Redacció Osona.com
01 de juny del 2013
L'Espai Montseny, a Viladrau.
L'Espai Montseny, a Viladrau.
L'Espai Montseny, a Viladrau.  

Viladrau va estrenar fa uns dies l’Espai Montseny, un espectacular centre de visitants sobre les bruixes i bandolers que van habitar a la zona, que neix com a revulsiu del turisme de la zona. Es tracta d’un equipament que permet endinsar-se en l’essència del Montseny a través d’un suggerent muntatge audiovisual, amb tecnologia multimèdia d’última generació. L’indret inclou un punt d’informació turística sobre el Parc Natural del Montseny.

L'Espai ja ha programat tot un seguit d'activitats complementàries de cara al juliol. Les propostes consisteixen en caminades i visites vinculades a les llegendes i els bandolers, les fonts i dones d'aigua ; i els boscos i els castanyers.

L’Espai Montseny és un equipament suggerent, amb tècniques museogràfiques que inclouen audiovisuals de gran format disponibles en quatre idiomes, hologrames, multiprojeccions, etc., en un projecte inèdit fins ara al país. En concret, hi ha dos muntatges audiovisuals (Espai Bandolers i Espai Bruixes) amb efectes d’imatge i so envolvents, que endinsen el visitant en les atmosferes màgiques dels boscos del Montseny i en què el públic veu aparèixer i desaparèixer hologrames de bandolers i  dones d’aigües, assisteix a rituals de bruixes, entre d'altres propostes.

Un tercer espai inclou àmplia informació sobre el Parc Natural del Montseny i Viladrau. També hi ha propostes d’excursions i activitats lúdiques i culturals. Finalment, a la part exterior, s’ha arranjat una superfície al centre de Viladrau, a l’espai conegut com a Sot dels Vernets, per ubicar-hi un arborètum. En concret, s’hi ha fet la plantació de diverses espècies de plantes i herbes remeieres relacionades amb el món de les bruixes.

L’Espai Montseny és impulsat per l’Ajuntament de Viladrau i l’Associació de Municipis per al Desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística de Boscos de Bruixes i Bandolers, del qual a banda de Viladrau també formen part els municipis d’Arbúcies, Olost, Sant Feliu Sasserra i Sant Hilari Sacalm.

Programa d'activitats per a juliol

Més informació i horaris

Dossier de premsa (PDF)







L'Espai Montseny, a Viladrau.