L'ArtdePas tornarà a omplir els racons de Vic de petites actuacions artístiques

La programació ofereix més de seixanta propostes.

Redacció Osona.com
31 de maig del 2013
El Grup Tam Tam Gospel, aquest dissabte a la Rambla Passeig.
El Grup Tam Tam Gospel, aquest dissabte a la Rambla Passeig. | Joan Parera
El Grup Tastet de Gospel, aquest dissabte a la Rambla Passeig. Foto: Joan Parera

L’Ajuntament de Vic, a través de l’Àrea de Cultura i Ciutadania, posa en marxa la segona edició d’ArtdePas, un projecte participatiu amb l’objectiu de donar a conèixer diferents tipus de manifestacions artístiques existents a la nostra ciutat i que la cultura surti al carrer apropant-se a la ciutadania.  

La presentació ha comptat amb la presència del regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López Carol, que ha afirmat que davant de l’èxit de l’any passat s’ha apostat per programar una nova temporada. A la vegada, ha destacat que, com a novetat i per al mes de juliol, tindrà lloc la Segona Setmana Internacional Cantant que reunirà cors mixtos, cantaires individuals i directors de cors amb l’objectiu de posar en contacte cultures i països a partir del cant coral.

ArtdePas són cinc escenaris a l’aire lliure repartits en diferents punts de la ciutat, pensats  per a què els artistes emergents tinguin l'oportunitat de presentar públicament els seus espectacles, accions, tallers o propostes artístiques a tota la ciutadania. Per tal de facilitar la promoció d’aquests, tots els artistes participants seran inclosos a la borsa d’artistes de l’Ajuntament de Vic.

Els escenaris ArtdePas funcionaran del 31 de maig fins l’1 de setembre, fent una pausa durant els dies de festa major. Estaran identificats per un faristol, cada un amb el color assignat a cada espai.

Les més de seixanta actuacions programades faran que, durant el cap de setmana, la ciutat de Vic s’ompli de petites expressions artístiques i que la gent, quan passegi,  gaudeixi d’una àmplia oferta cultural totalment gratuïta. Les activitats programades són diverses: des d’un concert de rock o música clàssica, a un espectacle de dansa, passant per una performance o un taller infantil.

Un tastet d’esquetxos teatrals a càrrec dels alumnes dels Tallers de Teatre de l’Ajuntament de Vic donarà el tret de sortida a aquesta nova edició de l’Artdepas. Serà avui divendres 31 de maig, a les 7 de la tarda a la plaça del Pes, que enguany s’incorpora com a nou racó ArtdePas.

L’escenari del carrer Misericòrdia amb el carrer Nou comptarà de nou amb el suport de FRESSA i el bar City Arms. Vol Menor, l’Home Trencat o Dani Galiot són alguns dels noms que actuaran en aquest espai els divendres a partir de 2/4 d’11 de la nit.

Les actuacions del dissabte al matí es faran a la plaça del Carbó en substitució de l’escenari de la plaça d’Andreu Colomer. La Jazz Cava serà l’encarregada de donar vida a aquest espai, els dissabtes a 2/4 d’1 del migdia i els diumenges a les 7 de la tarda. En un principi estava prevista l’actuació dels Swing Maniacs Band el dissabte 1 de juny al matí. Finalment al seu lloc, actuarà la Malinche, un duet de guitarra i veu format per la cantant d’origen mexicà Margarita Arocha i el guitarrista Carles Lloveras. Durant la presentació, també s’ha comptat amb la presència de Pep López de la Cava Jazz que ha destacat la modificació horària que han fet respecte la passada edició amb els concerts-vermut amb l’objectiu de cercar nous públics més familiars.

A l’entarimat de fusta de la rambla del Passeig es podrà gaudir durant tots els caps de setmana d’estiu d’espectacles de màgia, música, dansa i molt més. Aquest dissabte a les 7 de la tarda hi ha programada una demostració de dansa a càrrec  de les alumnes de l’Estudi de Dansa Thaïs. L’acte s’emmarca alhora dins el 5è festival solidari de l’Associació Nepa-Món.

L’espai del passeig de la Generalitat amb el carrer Bisbe Strauch continuarà animant el Mercat dels Sentits els diumenges, a partir de 2/4 de 12 del migdia. Per aquest diumenge hi ha previst un taller creatiu de banderoles de festa major, amb l’objectiu que petits i grans puguin dissenyar la seva banderola d’una forma original i imaginativa.

La majoria de propostes que es podran veure durant tot l’estiu pels carrers de Vic són el resultat de la convocatòria d’artistes oberta des del mes d’abril. Totes aquelles persones interessades en actuar en algun dels racons culturals d’ArtdePas encara tenen temps fins el 14 de juny per fer arribar les seves propostes.

Les bases i els formularis d’inscripció es troben al web de l’Artdepas i es poden entregar a l’Àrea de Cultura i Ciutadania (Casa Serratosa, c. Bisbe Torres i Bages,6), al Vicjove (c. Morgades, 15) o per correu electrònic a l'adreça següent: [email protected]

Programació Artdepas, maig-juny

Galeria de fotos, 2012 (J. Parera)

Arxivat a