Teresa Forcades explicarà a Vic la seva proposta política

La metgessa, teòloga, i monja benedictina presentarà el 6 de juny el Procés Constituent, que impulsa amb Arcadi Oliveres.

Redacció Osona.com
29 de maig del 2013
Teresa Forcades, amb el seu iBook.
Teresa Forcades, amb el seu iBook. | TV3
Teresa Forcades, amb el seu iBook. Foto: TV3

La metgessa, teòloga, i monja benedictina, Teresa Forcades, presentarà a Vic, el dijous 6 de juny, el Procés Constituent, la plataforma creada per ella mateixa i Arcadi Oliveres. L’acte es farà a l’aire lliure, a la plaça Gaudí, a les 19:30 hores, i portarà per títol “Independència i canvi social”. L'acompanyaran Josep Bel i Esther Vivas.

Partidaris de la declaració unilateral d'independència, Forcades i Oliveres impulsen la formació d'un moviment social, procesconstituent.cat, que ha de portar a la creació d'una candidatura popular i unitària a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Ja han elaborat un manifest per la convocatòria d'un procés constituent al país que permeti al poble català decidir de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país vol.

Algunes de les propostes de la plataforma que impulsen Forcades i Oliveres són l'expropiació de la banca privada -"una de les causes principals de la crisi és fruit de l'abús financer. Cal frenar l'especulació i la banca", segons Oliveres-, posar fre a l'especulació financera, una reforma electoral i mecanismes de control dels càrrecs electes, reversió de totes les retallades, una moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.

Tant Forcades com Oliveres han insistit que ells no seran candidats a les eleccions, però sí impulsors de tot el procés. Han mantingut ja contactes amb alguns partits i organitzacions socials i sindicals, entre ells l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

Cartell de l'acte

Més informació, al web del Procés Constituent

Arxivat a