Els alumnes de l'Escola Salarich de Vic creen dues cooperatives

L’alcalde visita el projecte dels joves.

Redacció Osona.com
26 de maig del 2013
L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal i la regidora Anna Erra van visitar el col·legi.
L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal i la regidora Anna Erra van visitar el col·legi. | Ajuntament de Vic
L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal i la regidora Anna Erra van visitar el col·legi. Foto: Ajuntament de Vic

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i la regidora d’Educació, Anna Erra han visitat els 45 alumnes de 5è de primària de l’Escola Salarich amb motiu d’un projecte d’emprenedoria a l’escola impulsat per la Diputació de Barcelona i que rep el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vic. El alumnes han creat baldufes i guardioles a través de dues cooperatives. Treball en equip, creativitat, responsabilitat, esperit emprenedor, són alguns dels valors que han après amb aquesta iniciativa.

El projecte s’emmarca dins el programa “Cultura Emprenedora a l’Escola”, el qual s’ha basat en la creació d’una cooperativa i tots els passos propis per fer-la realitat: s’organitzen en assemblea, redacten estatuts, realitzen els tràmits administratius, dissenyen i escullen un logotip, gestionen un microcrèdit i finalment elaboren el producte que vendran. En aquest sentit, els alumnes han afirmat que han après a treballar en equip, l’esperit emprenedor, a tenir idees, a conèixer la responsabilitat, la importància de compartir i altres valors. Destacar que la venda d’aquests productes es farà el pròxim dia 4 de juny al mercat setmanal de Vic i més tard també ho comercialitzaran a Barcelona amb una trobada entre escoles catalanes que participen en aquest mateix projecte. D’altra banda, s’ha apuntat que el 10% dels beneficis aniran destinats a entitats socials, en concret a Creu Roja Osona i a Sant Tomàs per decisió assembleària de tots els components; el restant servirà per pagar el microcrèdit i si hi hagués més dipòsit es destinarà a fer un berenar tots junts o a fer alguna sortida.

“Cultura Emprenedora a l’Escola” aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa, a la vegada que reforça una vessant de responsabilitat social.

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal s’ha mostrat molt satisfet amb el treball que han desenvolupat els alumnes i ha destacat que “aquest model cooperatiu és molt just i equitatiu, on tots són propietaris i a la vegada, treballadors”. Per la seva banda, la regidora d’Educació, Anna Erra, ha felicitat a l’escola i els alumnes a posar en marxa aquest projecte, i a la vegada ha afirmat que “ara cal estendre’l gradualment la resta d’escoles de la ciutat”. La directora, Mercè Senmartí, i les dues tutores de l’escola, Anna Soler i Carme Vilaregut, han afirmat que es tracta d’un projecte enriquidor a nivell pedagògic i han assegurat que des de la mateixa escola tindrà continuïtat en pròxims cursos.
 
Arxivat a