Manlleu, Roda de Ter i les Masies de Roda compartiran la policia local

De moment, dos agents de Manlleu patrullaran els vespres del cap de setmana pel municipi de Roda, a canvi d’una dotació econòmica.

Redacció Osona.com
24 de maig del 2013
576_1319206794_Adri_Costa_MG_7494_Policia_Local_Manlleu
576_1319206794_Adri_Costa_MG_7494_Policia_Local_Manlleu | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Manlleu, en el ple celebrat el passat dimarts , va aprovar el conveni de col·laboració per la prestació del servei de policia local entre l'Ajuntament de Manlleu, Roda de Ter i Masies de Roda. La proposta va tirar endavant amb el suport de tots els partits. El proper pas serà l’aprovació del mateix conveni a les altres dues poblacions, també a través del ple municipal, i esperar que el Ministeri de l’Interior doni el vist-i-plau.

De moment, la mancomunació del servei es concentrarà en una dotació de dos agents de la policia local de Manlleu que patrullaran les nits de divendres i dissabte pel municipi de Roda. A canvi, l’Ajuntament de Roda pagarà 55.000 euros anuals.

L’Ajuntament de Manlleu té un cos de policia local integrat per 39 agents. Els ajuntaments de Roda de Ter i de Les Masies de Roda no disposen de cossos policials (si bé el primer té de dos vigilants municipals a temps complert) i no poden crear, en aquests moments, aquests cossos  per manca de disponibilitat econòmica. Tanmateix, precisen disposar d’un mínim de servei de policia, en especial els vespres i els caps de setmana, a fi de garantir i millorar la seguretat ciutadana a ambdues poblacions.

Segons l’Ajuntament de Manlleu, el cos de policia local d’aquesta ciutat està en condicions de prestar aquests serveis als municipis veïns amb els mitjans actuals (llevat el reforç del parc mòbil) i amb el personal de què disposa actualment, sense haver-ne d’augmentar la dotació ni veure’s afectat el servei que ve prestant amb normalitat a la ciutat, atès que es cobrirà amb hores extraordinàries. “D’altra banda, la millora de la seguretat ciutadana en aquests municipis redundarà en benefici de la ciutadania de Manlleu, atès que suposarà una major coordinació en favor de la seguretat en la zona i comportarà també un increment dels nivells d’operativitat i eficàcia de la policia en abastar un radi d’actuació territorial més ampli a més de compartir recursos amb els beneficis de les economies escala”, expliquen
fonts municipals.

D’aquesta manera, els tres municipis han aprofitat la nova normativa de la Generalitat, que ja portaven estudiant des de fa temps i que permet als municipis mancomunar serveis de policia local, per tal de compartir recursos i reduir despeses. Els municipis que es volen subscriure a aquests acords han de ser limítrofes entre ells, no disposar separadament de recursos suficients per a la prestació dels serveis de policia local, no superar en conjunt els 40.000 habitants i formar part de la mateixa comarca. A més a més i amb caràcter general, tots els municipis signants han de disposar prèviament d’un cos de policia local propi.