Un equip de la UVic guanya una prestigiosa competició de robòtica

Els Garrins Metàl·lics s'imposen en la categoria d’estudiants d’enginyeria de la First Tech Challenge, que enguany s’ha disputat a Grenoble.

Redacció Osona.com
17 de maig del 2013
Els Garrins Metàl·lics, preparant el seu 'Garrinator'
Els Garrins Metàl·lics, preparant el seu 'Garrinator' | Garrins Metàl·lics
Els Garrins Metàl·lics, preparant el seu 'Garrinator' Foto: Garrins Metàl·lics

Els Garrins Metàl·lics de la Universitat de Vic (UVic) han guanyat la prestigiosa competició de robòtica de la First Tech Challenge (FTC), en la categoria d’estudiants d’enginyeria. Enguany, la segona edició d’aquesta prova s’ha disputat a la ciutat francesa de Grenoble i ha reunit a més de 1.200 estudiants, 300 enginyers graduats i 160 professors.

Els Garrins Metàl·lics han superat amb facilitat les tres proves classificatòries, imposant-se per 236-102, 265-120 i 430-30. La final ha estat més disputada i ha finalitzat amb el resultat de 305-235. A la competició, hi han participat amb el seu robot “Garrinator”.

L'equip el composen nou estudiants que provenen dels estudis de Grau en Enginyeria Mecatrònica i Llicenciatura en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica l’escola Politècnica Superior de la UVic. Ells estan en el seu segon o tercer any de carrera. La competició ha estat coordinada pels professors Juli Ordeix i Josep Ayats.

Els Garrins Metàl·lics  van participar i quedar finalistes a la competició de robòtica FTC per a joves de 17 a 23 anys, que es va celebrar a Tarragona el mes de març passat. Aquest fet els va obrir les portes a participar a la competició que organitza la prestigiosa Phelma Engineering School de Grenoble.

Tot i això, no disposaven de finançament per pagar el viatge a Grenoble i van engegar una campanya de micromecenatge per tal d’aconseguir els 3.500 euros necessaris. La iniciativa, que era la primera d’aquest tipus que s’havia fet mai a la UVic, es va saldar amb èxit.

La FTC és una competició internacional, operativa des de 1992 a Estats Units, on diferents equips organitzats en grups de fins a 10 estudiants són responsables de dissenyar, construir i programar els seus robots per competir en un format d'aliança contra altres equips. Els equips, incloent entrenadors, mentors i voluntaris, tenen l'obligació de desenvolupar l'estratègia i construcció de robots basats en principis d'enginyeria de so. En cada competició els objectius proposats són diferents i han d’arribar a la major puntuació possible.
 
Els Garrins Metàl·lics, amb l'altre equip finalista. Foto: Garrins Metàl·lics
Arxivat a