Banesto manté la denúncia contra els activistes que van tancar-se a l'oficina de Vic

Una dotzena de membres de la PAH Garraf i de la CUP van ocupar el banc al carrer Verdaguer per protestar per la subhasta d'un pis.

Pere Pratdesaba
08 de maig del 2013
Quim Soler i Xavier Generó, el passat 8 de març dins l¡oficina Banesto de Vic.
Quim Soler i Xavier Generó, el passat 8 de març dins l¡oficina Banesto de Vic. | Adrià Costa
Quim Soler i Xavier Generó, amb la resta d'activistes de la PAH, dins l'oficina de Banesto. Foto: Adrià Costa

Banesto manté la denúncia contra la dotzena d’activistes que van ocupar l’oficina del banc al carrer Verdaguer, durant més de 24 hores, el passat 7 de març. Així es desprèn de la citació judicial que acaba de rebre Xavier Generó, un dels osonencs que es va tancar a dins, a qui se l’acusa de “violació de domicili jurídic”.

Generó, militant de la CUP, haurà de declarar davant del jutge a finals de mes. L’altre osonenc i també de la CUP, Quim Soler, ja se li va notificar l’acusació el mateix dia de la protesta, quan el jutge va cridar un representant dels activistes, i va anar-hi ell, que es va negar a declarar. La resta de persones que es van tancar a l’oficina bancària eren membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Garraf. Aquests, de moment, no hi ha constància que hagin rebut cap citació, segons fonts properes a l’entitat. Tot apunta que la podrien rebre en els propers dies. Els afectats es podrien enfrontar a una multa.

La imputació ha causat certa sorpresa, més tenint en compte que el cas es va allargar durant més d’un mes, amb l’acampada de protesta a la vorera del carrer Verdaguer, i que va finalitzar amb un acord entre el banc i els afectats.

Els activistes van decidir tancar-se a dins per protestar contra la subhasta d’un pis, que es va efectuar el mateix dia al matí a una notaria de Manlleu i que va adquirir el mateix banc. Reclamaven que s’anul·lés la subhasta, ja que consideraven que no va ser pública (els Mossos no van permetre l'entrada) i s’apliqués la dació en pagament, o que, en tot cas, si no es podia anul·lar, que es condonés el deute pendent de la hipoteca.

La decisió de finalitzar l’acció reivindicativa es va produir unes 24 hores més tard, just uns minuts abans que expirés el termini que havia donat el jutge per desallotjar l’oficina. Així ho van decidir en una petita assemblea els activistes, amb la intenció de no agreujar la situació i que no se’ls pogués acusar de violència i resistència a l’autoritat. La protesta, però, no va finalitzar aquí i va continuar en forma d’acampada.

Tota la informació del cas

 



Galeries de fotos:


Quim Soler i Xavier Generó, el passat 8 de març dins l'oficina Banesto de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a