Torelló dóna llum verda al projecte de la potabilitzadora d'Osona Nord

L’equipament tindrà un cost de 3,9 milions d’euros i donarà servei a sis municipis.

Redacció Osona.com
02 de maig del 2013
El ple de Torelló, celebrat aquest dilluns, va donar llum verda al conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Torelló per la contractació i execució de les obres de construcció d’una estació de tractament d’aigües potables de la zona del Voltreganès i Osona Nord. La potabilitzadora, que tindrà un cost de 3,9 milions d’euros, donarà servei als municipis de les Masies de Voltregà, Orís, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç i Torelló.

En base al conveni subscrit, el Consell Comarcal  assumirà la gestió de l’execució del projecte. L’ens comarcal, a més, aportarà una part del finançament del projecte, concretament 867.693,77 euros, provinents del PUOSC (67.693,77 euros) i de Xarxa Barcelona de la Diputació (800.000 euros). La quantitat restant, fins arribar als 3.898.717,39 euros del cost total, anirà a càrrec dels ajuntaments beneficiaris i el de Torelló haurà d’aportar la quantitat de 1.560.527,01 euros.

Tots els grups municipals van votar a favor de la proposta, tret d’ICV-EUiA-E que es va abstenir.

En el punt anterior, es va debatre una modificació de crèdit per tal de finançar la potabilitzadora. L’alcalde, Santi Vivet, va explicar que s’aplicarà al projecte un romanent de tresoreria de 915.637,5 euros, alhora que també s’hi destinaran 374.054,24 euros que havien de ser pel sistema d’eliminació del percloretilè de l’aigua del pou de la zona esportiva, actuació que no es farà. En base a les condicions de la concessió actual, l’empresa Sorea haurà d’aportar 560.000 d’euros en concepte de crèdit a l’Ajuntament de Torelló per al finançament de la potabilitzadora.

Santi Vivet va admetre que poden sorgir algunes tensions de tresoreria que creu que es superaran: “L’aigua és un servei bàsic i com equip de govern ens l’hem de jugar”. Precisament, aquestes eventuals tensions de tresoreria van ser la justificació del vot contrari del grup del PSC, tot i admetre “la bona gestió de l’equip de govern”, en paraules del regidor Marc Fontserè. ICV-EUiA-E es va abstenir i el grup de PxC va donar suport a la proposta de modificació de crèdit.

Més informació de la potabilitzadora