El Col·legi Escorial de Vic celebra els 150 anys a bombo i plateret

Un miler de persones van assistir a l'acte de commemoració que es va fer a l'Atlàntida, entre ells els consellers Ramon Espadaler, Irene Rigau i Francesc Homs.

Redacció Osona.com
02 de maig del 2013
Commemoració dels 150 anys del Col·legi Escorial de Vic.
Commemoració dels 150 anys del Col·legi Escorial de Vic. | Aj. de Torelló
Foto: Adrià Costa

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va presidir aquest dimarts, 30 d’abril, l’acte de commemoració dels 150 anys del Col·legi Escorial de Vic, que va tenir lloc a partir de 2/4 de 9 del vespre al Teatre Atlàntida de la localitat. La celebració va reunir prop d'un miler de persones.

L'acte va comptar amb una representació institucional de primer ordre. Van acompanyar Rigau el conseller d'Interior, Ramon Espadaler; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; les dues diputades osonenques Marta Rovira i Marta Pascal; el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; el director general de Centres Concertats i Centres Privats, Miquel García; i el director del Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez.  També hi van ser presents l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; la presidenta del Patronat Fundació Privada Educativa Vedruna-Barcelona, Montserrat Espinalt; i el director del Col·legi Escorial, Ramon Rial.
 
L’acte van començar amb els parlaments en què hi van participar, a més de la titular d’Ensenyament, la presidenta del Patronat Fundació Privada Educativa Vedruna-Barcelona i el director del centre. Després hi va haver una representació audiovisual, que va incloure elements musicals, per explicar la història del centre, el projecte educatiu i els valors que fomenta.
 
En aquesta representació, entre d’altres aspectes, es van exposar els orígens de l’escola a través dels dibuixos de Pilarín Bayés, que va tractar sobre els espais i els jocs escolars, es va parlar de la importància de la llengua i de les tradicions, i es va fer un homenatge a la figura del mestre. La representació es va cloure amb la cançó dels 150 anys de l’escola.
 
Prèviament, a les 8 del vespre, Rigau va visitar l’exposició que s’ha preparat amb motiu de l’aniversari del centre, que està situada al Temple Romà de Vic. La mostra, que estarà oberta fins el 12 de maig, es va inaugurar el passat 26 d’abril.
 
El Col·legi Escorial de Vic pertany a la Fundació Privada Educativa Vedruna Barcelona i ofereix estudis d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat. Des del curs 2003-2004, té el distintiu d'Escola Verda, i està adherida a la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Vic (XESVIC).

  - Aneu al web del Col·legi Escorial de Vic 

Commemoració dels 150 anys del Col·legi Escorial de Vic. Foto: Adrià Costa 

Arxivat a