Serrallonga, protagonista del Sant Jordi a Vilanova de Sau

Ricard Dilmé va presentar el tercer volum dels seus comics dedicats al bandoler.

Redacció
22 d'abril del 2013
Dilmé ha presentar el darrer volum de la trilogia Serrallonga.
Dilmé ha presentar el darrer volum de la trilogia Serrallonga. | Osona.com.
Dilmé va presentar el darrer volum de la trilogia Serrallonga. Foto: Osona.com.

Ricard Dilmé, a l'acte de Sant Jordi a Vilanova de Sau. Foto: Osona.com

Vilanova de Sau va celebrar ahir diumenge a la tarda el dia de Sant Jordi, patró de Catalunya, amb l'acte de presentació del tercer volum dels comics de Ricard Dilmé dedicats al bandoler Joan Sala, àlies Serrallonga. En aquesta obra, titulada Serrallonga. Es Angelets de la Terra , l'autor segueix en la línia dels anteriors volums, consistent en fer volar la imaginació i situar el famós personatge en esdeveniments clau de la història de Catalunya del segle XVI, malgrat que les dates cronològiques no coincideixin.

Però la ficció és la ficció i, a més de proporcionar una bona estona d'entreteniment, aquesta trilogia de comics també serveix per conèixer l'autèntic relat d'esdeveniments com la guerra dels Segadors o la lluita dels Angelets, que van ser els catalans que es negaren a acceptar el lliurament a França dels comtats catalans d el'altra banda dels Pirineus, el 1659.

Una trentena de veïns de Vilanova, doncs, van escoltar amb atenció les paraules de l'autor i van visionar els vídeos d'introducció a l'obra, que combinen fotografies dels indrets on van succeir els fets i imatges extretes dels propis àlbums. No cal dir que els paral·lelismes entre els patiments dels Angelets per l'ocupació francesa i la situació del poble català actual, en ple procés cap a la independència, van ser nombroses.

- Més informació,