Fumata blanca al conflicte de Banesto al carrer Verdaguer de Vic

Els afectats i l’entitat bancària han arribat a un acord, que s’explicarà en roda de premsa a les 4 de la tarda, a l’Ajuntament de Vic.

Pere Pratdesaba
18 d'abril del 2013
Els activistes de l'acampada comencen a recollir
Els activistes de l'acampada comencen a recollir | Xavier López
Els activistes de l'acampada comencen a recollir. Foto: Xavier López

Actualitzat a les 14:45 hores

La roda de premsa s'ha posposat un parell d'hores. La raó, el banc no firmarà res fins que no estiguin desallojades les acampades davant de les oficines de Vic i de Vilanova i la Geltrú (d'on són els afectats i on també hi ha una reivindicació de la PAH Garraf).

Pel que fa a l'acampada de Vic, ja està pràcticament desmantellada. La de Vilanova, segons informa l'Ajuntament, és una mica més gran i trigarà una estona.

-------------------------------------------
Publicat a les 11:55 hores

Fumata blanca al conflicte de Banesto de Vic. El banc i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han arribat ha un acord, segons acaba de comunicar l’Ajuntament de Vic en una nota. Els detalls s’explicaran avui, a la Sala de Consellers del consistori vigatà, a les 2 del migdia. L’acte  comptarà amb les persones afectades per la llei hipotecària; membres de la PAH; representants de l’entitat bancària; l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; i el regidor de Convivència i Ciutadania, Joan Ballana.

Les mobilitzacions dels afectats es van iniciar el passat dia 8 de març i al llarg d’aquest temps han ocupat part de la vorera de davant de l’entitat financera, al carrer Verdaguer. Des de l’Ajuntament de Vic, i en concret des de la regidoria de Convivència i Seguretat, s’han establert les negociacions amb les parts implicades propiciant un acord favorable.

Els acampats rebutgen la subhasta extraoficial d’un pis afectat per una hipoteca de Manlleu , que es va el dijous 7 de març, ara fa sis setmanes. Els membres de la PAH reclamen la dació en pagament o la condonació del deute per als ja expropietaris del pis. Els activistes van prendre el relleu, a la vorera, dels seus companys, que es van tancar durant més de 24 hores a dins de l’entitat bancària . Sempre han dit que no deixaran la via pública fins que el banc els donés una solució.

L’Ajuntament no veia amb massa bons ulls l’acció reivindicativa, que s’estàva allargant més del previst. A més, alguns veïns s’havien queixat i els clients del banc tenien dificultats per accedir al caixer automàtic. Per tot plegat, des de fa dies que es van establir contactes amb els activistes per tal d’arribar a una solució de consens i que abandonessin la vorera de manera pacífica.

Més informació de la protesta

 

Més informació, fotos i vídeos de la tancada
 


Galeries de fotos:
- Acampada davant l'oficina (Adrià Costa)
- Segon dia de tancada (Adrià Costa)
- Protesta al notari i tancada a l'oficina Banesto (Adrià Costa)


Dues de les activistes, preparant el dinar que els va proporcionar Càritas. Foto: Adrià Costa
Arxivat a