Corrent 17,14 quilòmetres, cap a la independència

Neix la Cursa 1714, entre Manlleu i Vic, que substitueix la Cursa de Policia.

Redacció Osona.com
18 d'abril del 2013
Pep Mas, Xavier Sagrera i Albert Güell han presentat la cursa 1714.
Pep Mas, Xavier Sagrera i Albert Güell han presentat la cursa 1714. | Adrià Costa
Pep Mas, Xavier Sagrera i Albert Güell han presentat la cursa 1714. Foto: Adrià Costa

Aquest dimecres al migdia s’ha presentat a Manlleu la Cursa 1714, que tindrà lloc el proper 12 de maig. La prova, que substitueix la Cursa de Policia, la impulsen conjuntament el Club Atlètic Vic i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i tindrà una longitud de 17,14 quilòmetres, una xifra històrica i simbòlica.

La cursa transcorrerà per diversos municipis d’Osona: Manlleu, Les Masies de Roda, Roda de Ter, Gurb, Tavèrnoles, Folgueroles, Calldetenes i Vic. La sortida serà a les 10:30 del matí a la plaça Fra Bernadí de Manlleu. A més de la cursa llarga, també hi haurà la versió curta d’1,71 quilòmetres, i que farà la volta a les rambles de Vic. A partir de les 10 del matí hi haurà diverses sortides organitzades per grups d’edat.

La presentació de la prova ha comptat amb Xavier Sagrera, director tècnic de la cursa i membre del CA Vic, Albert Güell, coordinador de l’ANC Manlleu, i Pep Mas, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manlleu.

“És una cursa pensada perquè atletes de la comarca d’Osona i d’arreu de Catalunya puguin sentir l’escalfor d’un país que bull i que a través de l’esport, i en aquest cas de l’atletisme popular, demostri tot corrent per la comarca que no oblida d’on venim i que té clar on vol anar”, ha explicat Sagrera.

Güell ha destacat la bona col·laboració que s’ha establert entre l’ANC i el club esportiu per tirar endavant aquest projecte. Membres i voluntaris de l’ANC donaran suport al llarg de tota la prova, especialment en els avituallaments dels diversos pobles.

Tots els participants, tant de la cursa llarga com la curta, tindran una samarreta de la prova i un obsequi commemoratiu. La prova compta amb el patrocini de Vamcats.

Les inscripcions es tancaran el dimarts dia 7 de maig a les 12 de la nit. Es poden fer online, a partir de divendres, al web de l’organització o bé presencialment a les instal·lacions del Club Atlètic Vic (C/Antoni Vilà s/n. 08500 Vic. Telf.: 93 885 04 80). La cursa llarga té un preu de 12 euros entre el 15 i el 30 d’abril i de 20 euros de l’1 al 7 de maig. La curta té un cost de 6 euros del 15 al 30 d’abril i de 10 euros de l’1 al 7 de maig.

Aneu al web de la cursa




-----------------------
Galeries de fotos:
-Cursa de Policies de Catalunya 2012 (David Fajula)
- Cursa de Policies de Catalunya 2011 (Adrià Costa)
- Cursa de Policies de Catalunya 2010 (Adrià Costa)
Cursa de Policies de Catalunya 2009 (Adrià Costa)
- Cursa de Policies de Catalunya 2007 (Osona.com)