El procés de constitució de l'EMD de Sant Miquel de Balenyà segueix amb pas ferm

L’Ajuntament de Seva aprova l’expedient per a la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada.

Redacció Osona.com
17 d'abril del 2013
L’Ajuntament de Seva va aprovar el passat 8 d’abril l’expedient per a la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sant Miquel de Balenyà. La proposta va tirar endavant amb el vot dels sis regidors de l’equip de govern (UM, PM-IS i la CUP) i dos de CiU, a l’oposició. Els altres tres regidors de CiU es van abstenir.

La recollida de firmes en favor de l'EMD de Sant Miquel Balenyà va començar ara fa un any, donant els seus fruits, amb gairebé cinc-centes signatures. Després, el ple de l'Ajuntament de Seva va aprovar el setembre passat l'inici de l'expedient per a la creació de l’EMD, i l'Ajuntament, amb la col·laboració de Balenyà Decideix i l'Associació de Veïns de Balenyà, es va posar a treballar en la redacció de la memòria. Aquest document justifica que Sant Miquel de Balenyà compleix tots els requisits necessaris per a la creació de l'EMD.

Finalment, al ple del 8 d'abril es va donar un nou pas, amb l’aprovació de lexpedient per a la creació de l’EMD. Ara, aquesta memòria queda exposada durant 60 dies per a la presentació d'al·legacions, posteriorment es farà una altre ple per resoldre aquestes al·legacions i es presentarà a la Generalitat, que en un termini de sis mesos haurà d'aprovar o denegar l'EMD.

Una EMD és un tipus d'entitat territorial per sota de l'Ajuntament, que es regeix per una junta de veïns, al capdavant de la qual hi ha un president. Aquestes entitats tenen una certa autonomia i poden gestionar alguns temes que només afecten el seu àmbit territorial. Normalment, les EMD corresponen a antics municipis que d'aquesta manera recuperen una part de la seva autonomia perduda, o a nuclis de població de prou entitat dins de municipis extensos amb diverses localitats al seu interior.