Les botigues de Torelló surten al carrer

La proposta de dinamització comercial tindrà lloc dissabte.

Redacció Osona.com
03 d'abril del 2013
La Botiga al carrer s'ha traslladat a la plaça de la Sardana.
La Botiga al carrer s'ha traslladat a la plaça de la Sardana. | Adrià Costa
La Botiga al Carrer, a la plaça de la Sardana. Foto d'arxiu: Adrià Costa

La plaça Nova de Torelló acollirà aquest dissabte, 6 d’abril, una nova edició de La Botiga al Carrer. Aquesta iniciativa serà la primera del conjunt d’activitats de dinamització comercial que es posaran en marxa aquest any, impulst pel col·lectiu de comerciants de la població l’Ajuntament.

En la presentació de l'acte, el regidor de Comerç, Jordi Casals, va posar l’accent en el fet que La Botiga al Carrer és oberta “a tot el comerç de Torelló” i que el nivell de participació demostra “que la implicació del comerç local en les campanyes de dinamització és ferma”. En aquest sentit, va avançar que també es farà una segona Botiga al Carrer per la tardor a la plaça de la Sardana i que el proper estiu s’organitzarà la primera edició de La Botiga a la Nit, amb els comerços oberts en horari nocturn.

La Botiga al Carrer de dissabte omplirà amb una trentena de carpes la plaça Nova. En total, hi prendran part 23 comerços -alguns dels quals adscrits a l’Agrupació de Comerciants de Torelló (ACT) i d’altres no- i el Mercat Municipal, una xifra sensiblement superior a edicions anteriors. L’activitat està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, el Pla de Barris i l’ACT. Obrirà de les 10 del matí a les 2 del migdia i de dos quarts de 5 de la tarda a les 8 del vespre.

Per la seva banda, l’alcalde, Santi Vivet, va destacar que era la primera de les diferents accions de dinamització comercial que s’organitzaran, al llarg de l’any, des de la regidoria de Comerç, amb el suport d’altres regidories i del Pla de Barris. L’alcalde va subratllar la recent aprovació d’una nova ordenança municipal per facilitar l’obertura de comerços i petits establiments al municipi o la voluntat de promocionar l’ocupació dels locals comercials buits.

La presidenta de l’ACT, Dolors Darnés va incidir en que aquests projectes s’integren en el conveni de col·laboració que se signarà entre l’ACT i l’Ajuntament de Torelló. L’entitat comercial, per altre cantó, aprofitarà La Botiga al Carrer d’aquest dissabte per reactivar les seves targetes de fidelització i difondre-les entre la clientela.

Activitats paral·leles

A banda dels productes dels estands de comerços i botigues, hi haurà una programació paral·lela que abasta tot el dia. A les 10 es farà una xocolatada popular; de les 10 i fins a dos quarts de 12 es farà el I Concurs Gastronòmic “Posa l’estelada al plat”, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, entitat que també impulsa el taller infantil “Pinta l'estelada”.

Al llarg de tot el matí hi haurà inflables i jocs gegants per als més petits; i la Llar d’Infants Blancaneus també farà un taller de decoració de pedres, per a grans i petits. A les 12 del migdia actuarà l’Agrupació Cultural Andalusa, mentre al llarg de tot el matí els Donants de Sang-Creu Roja Osona i l’Associació de Disminuïts Física d’Osona (ADFO) facilitaran informació sobre l’entitat i les seves activitats.

A les 5 de la tarda, es farà una de les activitats que té més seguiment, la passarel·la dels comerciants de Torelló, que enguany s'ha obert a tots els comerciants de Torelló, no només als socis de l’ACT. En aquesta activitat s’hi han involucrat una desena de botigues.

Finalment, La Botiga al Carrer acabarà, a les 7 de la tarda, amb un concert del grup local Els Flipats i a les 9 del vespre, amb la representació al Teatre Cirvianum de l’obra "Confessions de dones de 30".

Programa d'actes




--------------------------
Galeries de fotos:
- Octubre 2012 (Adrià Costa)
- Abril 2012 (Adrià Costa)


La Botiga al carrer, a la plaça de la Sardana. Foto d'arxiu: Adrià Costa
Arxivat a