Un espectacular accident a la C-17 provoca un vessament de gasoil al Congost

L'incident, en el que s'hi ha vist implicat un camió, ha obligat a tallar la carretera a l'alçada d'Aiguafreda, en sentit Vic i durant cinc hores.

Pere Pratdesaba
27 de març del 2013
El camió ha quedat entrevessat al mig de la calçada.
El camió ha quedat entrevessat al mig de la calçada. | Bombers
El camió ha quedat entrevessat al mig de la calçada. Foto: Bombers

El camió que ha patit un espectacular accident, aquest matí, pocs minuts abans de les 10, al km 40 de la C-17, a l'alçada d'Aiguafreda, ha estat retirat de la carretera a primera hora d'aquesta tarda. El vehicle ha travessat la mitjana de formigó per causes que es desconeixen i ha quedat girat, amb la cabina penjant al buit. El conductor ha resultat ferit lleu.

L'accident ha obligat a tallar el transit de la carretera en sentit Vic, des de pocs minuts abans de les 10 del matí fins gairebé les 3 de la tarda,. Els vehicles han estat desviats per dins d'Aiguafreda i s'han produït grans col·lapses de trànsit, amb retencions que per moments han arribat als 10 quilòmetres. Alguns dels conductors atrapats han informat a Osona.com que s'havien passat gairebé 45 minuts a Figaró sense pràcticament moure el vehicle. També s'ha tallat un carril en sentit Barcelona per facilitar les tasques de reparació de la mitjana.

A hores d'ara, han quedat reestablerts els dos carrils en sentit Barcelona i un en sentit Vic. Mica a mica, el trànsit es va normalitzant, tot i que continuen llargues retencions, amb cues de tres a quatre quilòmetres.

Una part del gasoil del dipòsit del camió (un màxim de 500 litres) s’ha vessat i ha anat a parar directament al riu Congost, segons ha confirmat Protecció Civil a Osona.com Per aquesta raó, i a instàncies dels tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que s'han desplaçat a la zona, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha alertat els municipis d’Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Tagamanent, Figaró i la Garriga, per tal que prenguin proteccions amb l'aigua.

Rescat arriscat
 
En un primer moment, els bombers han hagut d’assegurar el camió amb “tràctels” perquè la cabina penjava i el vehicle es podia precipitar per un desnivell de més de 10 metres, com es pot observar a les fotografies. Cap el mig dia, ha arribat una grua de gran tonatge que ha tret el camió.

El conductor ha quedat atrapat a dins de la cabina, tot i que no ha quedat enganxat a la ferralla. Com que la cabina estava penjant, al buit dos bombers s’han penjat amb una grua i l’han rescatat (foto, a la dreta). "Està estable, conscient i no es tem per la seva vida", ha apuntat un portaveu de Trànsit pocs minuts després de l’accident.

L’home, de 60 anys, ha estat traslladat a l’Hospital General de Vic amb ferides lleus.

Els Bombers, en el moment de treure el camioner de la cabina. Foto: Bombers
El camió ha quedat entrevessat al mig de la calçada. Foto: Joan Camprubí / @joancamprubi