Els Sagals d'Osona descarreguen el primer 7de7 a la plaça Major de Vic

La colla carbassa planta bons castells a la diada del Mercat del Ram.

Redacció Osona.com
27 de març del 2013
Els Sagals d'Osona, aquest diumenge a l'actuació del Mercat del Ram.
Els Sagals d'Osona, aquest diumenge a l'actuació del Mercat del Ram. | Joan Parera
Els Sagals d'Osona, aquest diumenge a l'actuació del Mercat del Ram. Foto: Joan Parera

Els Sagals d’Osona van celebrar diumenge, 24 de març, la tradicional diada castellera del Mercat del Ram, data clau en el calendari dels carbasses. Enguany, a més, amb l’al·licient de festejar els 15 anys del bateig oficial com a colla castellera.

Els Sagals van plantar bons castells, tot i descartar el de 8 pisos. A primera ronda es va descarregar el 7de7, mai fet abans a la plaça major de Vic. Tot i quedar una mica deformat, es va descarregar amb solvència. A segona ronda tocava el 3de7 aixecat per sota. Aquest castell s’havia de descarregar per treure l’espina clavada de la temporada anterior, que va caure. Es va completar amb èxit. Finalment, el tercer castell fou el 5de7.

La colla carbassa va tancar l’actuació amb dos pilars de 5 simultanis i tres pilars de 4 amb tota la canalla dels Sagals pujant al balcó de l’ajuntament.

Per la seva banda, les colles convidades plantaren bons castells, amb especial rellevància els Castellers de Barcelona, que van descarregar dos castells de 8 pisos. Els Xics de Granollers van realitzar castells de la gamma alta de 7 pisos.
Arxivat a