La PAH convoca avui una nova protesta a l'oficina de Banesto de Vic

L’acampada dels activistes a la vorera s’allarga mentre creixen les protestes dels veïns.

Pere Pratdesaba
26 de març del 2013
Un grup d'activistes, fent la tertulia aquest matí, al campament de davant del Banesto.
Un grup d'activistes, fent la tertulia aquest matí, al campament de davant del Banesto. | Adrià Costa
Un grup d'activistes, fent la tertulia aquest matí, al campament de davant del Banesto. En primer terme, Gerard Estrella, expropietari del pis. Foto: Adrià Costa

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat avui una nova concentració davant de l’oficina de Banesto, al carrer Verdaguer de Vic, en suport dels activistes que hi ha acampats a la vorera des del passat divendres 8 de març. La protesta es farà aquest matí, a les 11:30 hores.

Els acampats rebutgen la subhasta extraoficial d’un pis afectat per una hipoteca de Manlleu, que es va el dijous 7 de març, ja fa més de dues setmanes. Fins a dia d’avui, Banesto no ha donat cap resposta als manifestants. El banc tampoc ha volgut fer cap declaració a Osona.com. “És un cas intern entre un client i el banc. No tenim res a dir”, va explicar fa uns dies un portaveu de l’entitat bancària des de Madrid.

Els membres de la PAH reclamen la dació en pagament o la condonació del deute per als ja expropietaris del pis. Els activistes acampats hi són des del 8 de març a la tarda, quan van prendre el relleu, a la vorera, dels seus companys, qque es van tancar durant més de 24 hores a dins de l’entitat bancària. Tal com han dit sempre, no deixaran la via pública fins que el banc els doni una solució.

L’Ajuntament no veu amb massa bons ulls l’acció reivindicativa, que s’està allargant més del previst. A més, alguns veïns s’han queixat i els clients del banc tenen dificultats per accedir al caixer automàtic. Per tot plegat, des de fa dies que s’han establert contactes amb els activistes per tal d’arribar a una solució de consens i que abandonin la vorera de manera pacífica.

Amb l’arribada del Mercat del Ram, les converses entre l’Ajuntament i els activistes van servir perquè aquests últims arreglessin una mica la zona i la netegessin.

Més informació de la protesta

 

Més informació, fotos i vídeos de la tancada
 


Galeries de fotos:
- Acampada davant l'oficina (Adrià Costa)
- Segon dia de tancada (Adrià Costa)
- Protesta al notari i tancada a l'oficina Banesto (Adrià Costa)


Dues de les activistes, preparant el dinar que els va proporcionar Càritas. Foto: Adrià Costa
Arxivat a