Marta Rovira respon des de Vic a la proposta de govern d'unitat de Mas

ERC i PSC xoquen per la consulta.

Redacció Osona.com
23 de març del 2013
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, atén els mitjans de comunicació aquest dissabte al Mercat del Ram de Vic.
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, atén els mitjans de comunicació aquest dissabte al Mercat del Ram de Vic. | Estefania Escolà
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, atén els mitjans de comunicació aquest dissabte al Mercat del Ram de Vic. Al seu darrera, el regidor Joan Ballana. Foto: Estefania Escolà

ERC i PSC han començat a posicionar-se respecte l'hipotètic Govern d'unitat que ahir va tornar a demanar públicament Artur Mas. I, tant en l'un com en l'altre cas, la consulta sobre la independència esdevé la pedra angular de qualsevol hipotètic pacte.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en unes declaracions efectuades des del Mercat del Ram de Vic, s'ha mostrat disposada a obrir al PSC el pacte d'estabilitat amb CiU sempre i quan els socialistes catalans no posin condicions a la celebració de la consulta i no exigeixin que quedi supeditada a la voluntat del govern espanyol, mentre que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha mostrat disposat a estudiar la proposta, sempre i quan Mas asseguri que la consulta serà "legal i acordada amb el govern espanyol".

Segons Navarro, el pacte amb CiU i ERC seria possible per l'excepcionalitat dels moments que viu Catalunya a causa de la crisi, tot i que considera que l'oferiment "arriba tard". A banda de la "consulta legal", el líder dels socialistes catalans també condiciona l'hipotètic pacte a la presentació dels pressupostos d'aquest 2013 i que els comptes prioritzin les polítiques socials.

Segons Rovira, CiU i ERC tenen la voluntat de "sumar voluntats" al dret a decidir, però "aquestes no poden quedar supeditades al permís de l'Estat".
Arxivat a