Lactium de Vic posa una copa de vi als seus formatges

El certamen, que se celebra aquest cap de setmana, aposta pel maridatge.

Redacció Osona.com
22 de març del 2013
576_1304789473_Adria_Costa_08_Fira_Lactium_Formatges_Vic_2011
576_1304789473_Adria_Costa_08_Fira_Lactium_Formatges_Vic_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

La fira Lactium, que se celebra aquest cap de setmana a Vic (23 i 24 de març), en el marc del Mercat del Ram, tornarà a ser el punt de referència professional i comercial del món del formatge i derivats làctics. Enguany, i com a novetat, el vi també en serà protagonista. Els certamen tindrà 64 expositors, dels quals el 77% seran del país.

La voluntat de l’edició del 2013 és seguir professionalitzant la fira i ser un punt de referència català, però també amb vocació internacional. L’objectiu final és discutir sobre el sector i fer-lo evolucionar millorant la seva vessant professional.

La col·laboració amb productors de vins de Denominació d’Origen es una de les apostes de continuïtat de l’edició del 2013, doncs el maridatge entre els dos ingredients “resulta ideal i afavoreix l’ambient gastronòmic de la fira”, segons els organitzadors. I per la importància cada vegada superior que està tenint la cervesa artesana a Catalunya, es buscarà seguir col·laborant amb aquests productors, cada vegada més nombrosos a casa nostra.

Es mantindrà com activitat per al públic general: la degustació, els tastos, les sessions de cuina amb formatge, maridatges, vi i formatge, i la 5ª Edició del Concurs Lactium.

La principal novetat serà el canvi d’ubicació, ja que enguany tindrà lloc a la plaça de la Catedral de Vic, un lloc emblemàtic del nucli antic de la ciutat.

Més informació de la fira

Programa d'activitats de la fira





Galeries de fotos:
- Fira Lactium (2012) (Xevi Mas)
- Fira Lactium (2011) (Adrià Costa)
- Fira Lactium (2010) (Xevi Mas)
- 1r Fòrum del Formatge (2010) (Adrià Costa)
- Fira Lactium (2009) (Adrià Costa)

Foto: Adrià Costa
Arxivat a