Què passarà amb els ajuts agraris europeus en una Catalunya independent

L'ANC organitza diversos actes al Mercat del Ram de Vic.

Oriol Ferran
20 de març del 2013
El Mercat del Ram va gaudir l'any passat d'un gran nombre de visitants. Foto: Josep M. Costa

Aquest cap de setmana se celebrarà el Mercat del Ram a Vic. Durant aquests dies la ciutat rep la visita de molta gent que prové d’arreu de Catalunya. L’'ANC Vic i l’ANC Osona aprofiten aquesta massiva afluència de gent per realitzar diverses activitats.

Entre les propostes, destaca la ponència “El futur dels Ajuts Agraris Europeus en una Catalunya Independent”,  que es farà a la Sala Llotja d’El Sucre (dijous 21 a les 12h). L’acte anirà a càrrec de Pep Riera, membre de la Unió de Pagesos i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). També està previst que el coordinador dels Serveis Tècnics de la Unió de Pagesos de Catalunya parli sobre “La PAC en una Catalunya independent” i "LA PAC més enllà del 2013”, xerrades que finalitzaran amb un debat entre els assistents. Durant l’acte també es podrà visitar l’exposició “Hem fet història”.

L’ANC Osona disposarà d’una carpa a la Rambla del Carme on s’hi faran diverses xerrades sobre la independència, hi haurà un espai dedicat als llibres i s’hi faran diverses representacions. El dissabte a les 17 h s’hi farà la presentació del llibre de Pere Martí “El dia que Catalunya va dir prou”. Al mateix recinte també es podrà gaudir d’una representació del Pacte dels Vigatans, la presència i la desfilada  dels Miquelets de Catalunya i l’actuació del mag Gonzalo Rodríguez, que presentarà el seu espectacle “Acosta’t-Màgia de prop”. A part, durant els tres dies es podrà veure l’exposició “Dubtes? La Catalunya del demà” que l’ha cedit l’ANC Artés.

Les xerrades que s’oferiran a la Rambla del Carme son “Preguntes i respostes que afecten a la independència” a càrrec de membres de la Fundació Catalunya-Estat (divendres 22 a les 19 h) i “Com afectarà a les pensions la creació d’un nou estat?”, a càrrec de Sobirania i Justícia (dissabte 23 a les 12 h).

A part de la Carpa al centre de Vic, l’ANC Osona també comptarà amb tres carpes més repartides per la ciutat a l’estació de tren, a El Sucre i a l’Atlàntida. L’objectiu és donar la màxima difusió al projecte de l’Assemblea.

D’altra banda el divendres 22 de març a les 20h a la Sala Unnim (Rambla Hospital, 11) tindrà lloc la xerrada ‘Recuperar la història: qüestió d’Estat’. Anirà a càrrec del filòleg Jordi Bilbeny.

A part, com cada dissabte, l’ANC tindrà una parada informativa i de venda de marxandatge al mercat que de Vic.
Arxivat a