El Parlament insta la Generalitat a mantenir P3 a l'escola El Castell de Tona

La Cambra catalana aprova una moció de suport a l'AMPA, amb el vot a favor de tots els partits menys CiU. El text demana que es dialogui amb la comunitat educativa afectada.

QS/PP/Parlament
14 de març del 2013
Pares i professors de l'escola El Castell de Tona, aquest migdia al Parlament.
Pares i professors de l'escola El Castell de Tona, aquest migdia al Parlament. | Quico Sallés
Pares i mares de l'escola El Castell de Tona, aquest migdia al Parlament. Foto: Quico Sallés

Aquest dijous al matí, el Parlament ha aprovat amb 84 vots a favor (PSC, ERC, PPC, ICV-EUiA, C’s i CUP) i 49 en contra una moció que inclou la petició al Govern de la Generalitat de que garanteixi el projecte educatiu a l'escola El Castell de Tona i que l'any que ve no tanqui les inscripcions de P3 en aquest centre, tal com té previst la conselleria d’Ensenyament. El document ha estat presentat per ICV-EUiA, amb algunes esmenes dels altres grups. La resolució no és vinculant i es tracta només d'una recomanació al Govern, que és qui té l'última paraula.

La moció, a més, insta el Govern a iniciar amb la comunitat educativa afectada un procés de diàleg i negociació per tal de trobar una solució consensuada. També es demana que es tingui en compte la proposta de l'Ajuntament de traslladar el centre, actualment en barracons, a l'edifici que fins ara ocupava l'escola bressol La Cucafera i que quedarà lliure l'any que ve.

La moció aprovada ha estat una victòria per l’AMPA del Castell de Tona, alguns dels membres de la qual han assistit a la sessió. Els pares i mares demanen que es garanteixi la continuïtat de l’escola, al menys durant sis anys més, i que es permeti la inscripció de P3 durant tot aquest període.

Kiko Rincones, president de l'AMPA, s'ha mostrat molt satisfet per la decisió del Parlament: "És un cop d'efecte en aquesta lluita que portem perquè no es tanqui l'escola". Tot i això, també ha reconegut que es pensaven que el Parlament donaria suport a alguna altra escola del país que està en una situació semblant i no donen per fet que el Departament d'Ensenyament reconsideri la seva postura. "Ara s'ha de veure com es resol tot aixo", alerta Rincones.

Per aquest motiu, tot i aquest suport del Parlament, l'AMPA continuarà accions de protesta contra el tancament progressiu del centre. Diumenge a la tarda, a partir de les 5, hi ha prevista una festa reivindicativa a la plaça Major de Tona.

En aquest marc, el dissabte passat es van tancar una vintena de pares al centre, durant tota la nit, per mostrar el seu rebuig a la decisió de la Generalitat. Abans, es va organitzar una botifarrada popular.

Els pares, en una campanya a Internet, a change.org , també han iniciat una recollida de firmes en una carta adreçada a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per tal de reclamar que no es tanqui l'escola.

Més informació del cas

Arxivat a