Els Manlleuets aniran a la final estatal del torneig First Lego League

La Universitat de Vic acull la competició de robòtica, amb 20 equips d’arreu de Catalunya.

Redacció Osona.com
11 de març del 2013
1r Torneig de FIRST LEGO League a la UVic.
1r Torneig de FIRST LEGO League a la UVic. | Jordi Molet/SAV UVic
1r Torneig de First Lego League a la UVic. Foto: Jordi Molet/SAV UVic


AH Robots, format per alumnes del Col·legi Badalonès de Badalona, i Els Manlleuets, de l’Institut Antoni Pous de Manlleu, són els equips que van obtenir més puntuació al primer torneig First Lego League celebrat aquest diumenge a la Universitat de Vic (UVic). Els dos equips guanyadors seran presents a la final estatal, que tindrà lloc diumenge vinent, dia 17 de març, a Tarragona. La First Lego League de la UVic, que va comptar amb  més de 700 persones, entre participants, familiars, visitants i voluntaris, va esdevenir una veritable festa de la tecnologia.

Aquesta competició es realitza a més de 60 països amb la participació de 200.000 alumnes arreu del món. L'edició d'enguany s’ha vinculat a les Senior Solutions, i els participants han hagut de dissenyar, construir i programar robots construïts amb peces de Lego que aportessin solucions per a la gent gran al voltant de la tecnologia. La competició de la UVic ha estat coordinada pels professors Juli Ordeix i Josep Ayats, de l’Escola Politècnica Superior, amb la col·laboració de més de 70 voluntaris de la UVic.

Els Manlleuets agafaran el relleu osonenc a The Santperencs, guanyadors estatals de les dues últimes edicions, i que en aquesta es van endur el premi als Valors de la First Lego League. L’equip EVT-Team, de l’escola Verdruna de Tona, es va emportare l premi al projecte científic i els Curtcircuit, el premi a la millor entrenadora.

Els participants d’aquesta eliminatòria de la competició de robòtica First Lego League, una de les sis que es fan a Catalunya, eren joves de 10 a 16 anys, distribuïts en 20 equips, de 3 a 10 membres. Provenien de Figueres, Badalona, Castelldefels, Montcada i Reixac, Olot, Piera, Vilassar de Mar, Sant Cugat del Vallès, Vic, Manlleu, Tona i Sant Pere de Torelló.  

A més, nou equips de nens i nenes de 6 a 9 anys també van participar a la Junior First Lego League, per aprendre valors com la creativitat, la innovació, l’emprenedoria i l’esperit d’equip.

Els guanyadors de la First Lego League UVic 2013 són els següents:

•         Premi a l'entrenador: Curtcircuit (UVic).

•         Premi a les joves promeses: Brick boys de Castelldefels

•         Premi Fundació Scientia a l'Emprenedor : AD 149 de Figueres

•         Premi al Comportament del Robot: AH Robots de Badalona

•         Premi al Disseny del Robot: Hex Key de Montcada i Reixac

•         Premi al Projecte Científic: EVT Team de Tona

•         Premi als valors: The Santperencs 4G de Sant Pere de Torelló

•         Premi al 2n guanyador: Els Manlleuets de Manlleu

•         1r Premi GMV al 1r guanyador: AH Robots de Badalona
Arxivat a