El Dia de la Dona se celebra arreu de la comarca

Actes a Torelló, Vic, Manlleu, Tona, Taradell, Montesquiu, Alpens, Sant Quirze de Besora...

Oriol Ferran
12 de març del 2013
Activitat del Dia de la Dona a Alpens.
Activitat del Dia de la Dona a Alpens. | Ajuntament d\'Alpens
Lectura de poesia a l'Ajuntament de Vic. Foto: Ajuntament de Vic

Manlleu, Montesquiu, Alpens, L'Esquirol, Sant Quirze, Alpens Torelló, Tona, Vic, Collsuspina o Taradell són alguns dels molts municipis d'Osona que van celebrar aquest cap de setmana el Dia Internacional de la Dona. En els diferents punts de la comarca es van oferir propostes molt diverses com per exemple conferències, tallers, sopars exclusivament femenins...
 
L’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal i VicDones-SIAD van organitzar, com cada any, la celebració a la capital d'Osona. L'acte central va tenir lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, on s’hi va fer una lectura de poesia i relats en femení. A l’acte s’hi van concentrar una vintena de persones. Un cop acabades les lectures es va llegir la declaració institucional que reclamava que encara queda molt camí per fer i animava la ciutadania a treballar per la igualtat d’oportunitats entre ambdós sexes. La declaració la va llegir Montserrat Freixer, presidenta d’Osona Contra el Càncer.
 
A Manlleu, des del passat divendres 1 de març es pot visitar l’exposició “La cara oculta”, de l’artista manlleuenca Carlota Delgar a Can Puget. L’exposició romandrà oberta fins el 27 de març. A la capital del Ter, els actes del dia 8 de març es van concentrar a l’Hospital Sant Jaume, on la regidora de Seguretat Ciutadana, Serveis Social i Protecció Civil, Carme Trillas, va fer la lectura del manifest del Dia de la Dona.
 
A Torelló també es van fer diferents activitats per commemorar aquest dia. Al Teatre Cirvianum es va poder veure la representació de l’obra “La fàbrica de Miquel Martí i Pol”, dirigida per Jordi Torres i representada pel Grup Xarxa.
 
A Montesquiu (foto, a la dreta), no se celebra el Dia Internacional de la Dona, sinó que es fa un cap de setmana sencer de commemoració. Durant els tres dies s’han realitzat diferents tallers com per exemple un de gintònics, un d’auto-maquillatge, un de cupcakes o el taller de Bollywood, que es repetia gràcies a la gran acceptació que va tenir l’any passat. El dissabte al vespre, l’associació va proposar una estona de teatre on es van fer lectures de “Dones” i “homes” d’Isabel Clara Simó i la representació de “Ramon” i “Ai, homes”, a càrrec d'un grup d’actrius del poble.

Al municipi d’Alpens, es va celebrar per primer cop el Dia Internacional de la Dona. Més de vuitanta dones de totes les edats van assistir divendres al vespre a la fàbrica vella per “fer tremolar la terra”. En acabar, Eugènia Riera va llegir un text sobre l’origen de la celebració del Dia de la Dona i a continuació Carina Serra va llegir unes paraules i va organitzar una activitat per totes les assistents.
 
Des de les diverses associacions osonenques es vol donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que la celebració d’un dia tan remarcat com aquest hagi sigut un èxit i també agraeixen als assistents a tots els actes que s’han fet arreu de la comarca.
 
Acte central del Dia de la Dona a Alpens. Foto: Ajuntament d'Alpens