La UVic acull un torneig de robòtica

La First Lego League arriba per primer cop a la ciutat.

Oriol Ferran
07 de març del 2013
Els membres del grup The Santperencs.
Els membres del grup The Santperencs. | Web municipal de Sant Pere de Torelló
Els membres del grup The Santperencs. Foto d'arxiu: Web municipal de Sant Pere de Torelló

El primer Torneig de robòtica de la First Lego League ase celebrarà per primer cop aquest diumenge, 10 de març, a la Universitat de Vic (UVic). La concentració reunirà  més de 700 persones que acompanyaran els 21 equips de nois i noies provinents de diferents punts de Catalunya. Més de 70 voluntaris de la universitat treballaran a l’esdeveniment perquè aquest sigui un èxit.
 
La First Lego League és una competició de robòtica d’àmbit internacional que acull a joves de 10 a 16 anys. Els participants han de dissenyar, construir i programa robots construïts amb peces de Lego. Per altra banda, el mateix diumenge, nou equips de nens i nenes de 6 a 9 anys participaran a la Junior Lego League, que promou els valors de la creativitat, la innovació, l’emprenedoria i l’esperit d’equip.
 
Els encarregats de la coordinació seran els professors Juli Ordeix i Josep Ayats, ambdós de l’Escola Politècnica Superior. Diversos estudiants de Mecatrònica de la Universitat de Vic han entrenat dos dels equips, formats per alumnes de diversos centres de secundària d’Osona. 
 
El torneig començarà a les 8 del matí, amb la inscripció dels equips, i finalitzarà al voltant de les 2 de migdia amb l’entrega de premis per els guanyadors. Els vencedors del torneig aconseguiran un lloc per poder participar a la final estatal que es celebrarà el pròxim cap de setmana a Tarragona.

El grup The Sanperencs, de Sant Pere de Torelló,han participat en diverses ocasions en aquest torneig, i fins i tot han aconseguit arribar a la final mundial. En aquesta ocasió, també hi tornaran a competir.
Arxivat a