Posposada la decisió sobre les set línies de P3 a Torelló

La Generalitat ho avaluarà un cop finalitzi la preinscripció.

Redacció Osona.com
06 de març del 2013
L’alcalde de Torelló, Santi Vivet, i el regidor d’Ensenyament, Lluís Sabatés, es van reunir, divendres passat a Manresa, amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, per tal de parlar de la planificació del proper curs escolar 2013-2014 a Torelló. I es va acordar de no prendre cap decisió entorn del tema de les set línies de P3 fins que no s’acabi la preinscripció i es puguin avaluar les xifres amb rigor.

En els darrers anys s’ha observat un descens de la natalitat arreu del territori. A Torelló, per exemple, de 175 infants nascuts l’any 2009, s’ha passat a 159 el 2010. Aquesta circumstància s’agreuja, en opinió de Lluís Sabatés, per “les dificultats de finançament que té la Generalitat pels incompliments pressupostaris de l’Estat envers Catalunya i per la disminució del dèficit pel 2013 imposat pel govern espanyol i que asfixia les finances de la Generalitat”. Això podria suposar la supressió d’alguna de les línies de P3.

L’objectiu essencial de la reunió va ser demanar que no es prengui cap decisió precipitada per aquest proper curs i que s’esperi a veure la preinscripció per analitzar-ho amb dades reals.

En el decurs de la trobada amb Josep Ramírez també es va aprofitar per parlar d’altres temes d’interès per Torelló com la constitució, durant aquest any, de la mesa de planificació conjunta entre la Generalitat i l’Ajuntament. Aquest instrument permetrà, segons el regidor d’Ensenyament, “participar activament en la planificació de totes les infraestructures necessàries presents i futures i dels més que probables nous cicles formatius que s’han d’instaurar a Torelló, així com fer un seguiment de tota l’oferta educativa del municipi, ja sigui obligatòria o no reglada”.

D’altra banda, aquest proper dissabte se celebra la jornada de portes obertes als centres de primària i secundària de la població. Sabatés espera que sigui “una jornada molt participativa” per a les famílies que, de cara al curs vinent, tenen nens i nenes en edat d’escolarització a P3 i a 1er d’ESO. La regidoria d’Ensenyament ha fet arribar un fulletó a totes les llars amb tota l’oferta educativa i de formació que s’ofereix a Torelló.
Arxivat a