Les pluges, en directe al radar meteorològic

Redacció Osona.com
05 de març del 2013
La riera Major a Vilanova de Sau, aquest dimarts a la tarda. Foto: Osona.com

L'episodi de pluja no està deixant massa aigua a Osona.  Després d' una llevantada que va portar alguns centímetres de neu a les cotes més elevades de la comarca i un cap de setmana radiant, les precipitacions ja van fer acte de presència aquest dilluns a la tarda, i s'han estès arreu al llarg d'aquest dimarts. Les pluges, però, no han estat molt intenses i només s'han marcat puntes de 32 litres a llocs com Viladrau. A la resta de la comarca, els registres han estat simbòlics, amb un parell de litres a molt estirar.

Tot i això, la gran quantitat de pluja caiguda al Ripollès i al Montseny ha fet créixer el nivell dels rius. Així, l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que les pluges acumulades a la capçalera del Ter han provocat un augment destacable del cabal del riu a la capçalera i a la llera principal, des de la confluència del riu Ter amb el Freser i fins a l’embassament de Sau. A més, s’espera que aquesta situació es mantingui durant les properes hores.
 
Els municipis que es poden veure afectats per aquesta crescuda són: Ripoll, Les Llosses, Santa Maria de Besora, Montesquiu, Sora, Sant Quirze de Besora, Orís, Sant Vicenç de Torelló, Torelló, les Masies de Voltregà, Manlleu, Gurb, les Masies de Roda, Roda de Ter, Tavèrnoles, Santa Maria de Corcó i Tavertet.
 
Tot i que els cabals són superiors als habituals, no hi ha risc de desbordament. Tanmateix, Protecció Civil recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell.

El temporal continuarà fins dimecres

Durant aquest dimarts, les temperatures han pujat significativament i les mínimes a tota la comarca no han baixat de 8 graus positius. Les màximes han oscil·lat entre els 12 i 13 graus.

Aquesta tarda, les pluges han donat una petitat treva, però es podrien tornar a reactivar el vespre. Tot plegat per una pertorbació acompanyada amb vents de migjorn i xaloc, els més humits que poden afectar el país. Per altra banda, la cota de neu encara pujarà més acostant-se als 2.000 metres.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos tant per acumulació com per intensitat de pluja pel dimars o pel dimecres. Les acumulacions importants tindran lloc sobretot a les comarques del nord-est del país.

Avís per risc de pluja, dimarts 5 de març

Avís per acumulació de pluja, dimarts 5 de març

Avís per intensitat de pluja, dimecres 6 de març

Avís per acumulació de pluja, dimecres 5 de març





  

Podeu seguir les temperatures i les precipitacions en directe als següents enllaços:

- Observatori meteorològic de Vic
- Observatori de Meteoroda
- Meteo Taradell
- Meteo Tavèrnoles
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau (Estacions Automàtiques / XEMA)

Dades d'interès

Webcams a Osona

El temps, des de Meteocentelles