La neu afecta les cotes més elevades d'Osona

Aquest matí hi ha hagut problemes de trànsit a les carreretes per arribar a El Brull i Rupit, on els vehicles han hagut d’utilitzar cadenes.

Redacció Osona.com
01 de març del 2013
El santuari de Bellmunt ben blanc, aquest matí
El santuari de Bellmunt ben blanc, aquest matí | Josep Maria Costa
El santuari de Bellmunt ben blanc, aquest matí Foto: Josep Maria Costa

La neu ha afectat les cotes altes de la comarca d’Osona, al llarg d’aquesta nit i matí, a punts com Bellmunt, on ha deixat un bon gruix de neu, com es pot observar a les fotografies.  La nevada també ha causat problemes de trànsit en algunes carreteres.

Així, aquest matí, els vehicles han necessitat cadenes per circular per la BV-5301 de Montseny (el Vallès Oriental) al Brull. També han estat obligatòries les cadenes a la carretera C-153, entre Cantonigròs i Rupit, en el tram que va dels quilòmetres 22 i 35. A hores d'ara, ja se circula amb tota normalitat, segons informa el Servei Català de Trànsit.

El temporal perdrà força a partir d’aquesta tarda

Aquest dijous ja va ploure de manera continuada a la comarca, però les precipitacions no van deixar grans quantitats d’aigua, entre 5 i 10 litres arreu. La llevantada va provocar alguna petita nevada a les cotes més elevades, com Muntanyola, Seva o Cantonigròs.

A tota la comarca ha continuat plovent al llarg de tot el matí. Els registres d’aigua han estat poc importants però fins aquest tarda es poden incrementar notablement. Les pluges podrien anar acompanyades en algun punt d'alguna tempesta i fins i tot de calamarsa (alguns models encara donen més de 100 litres en 24 hores). També podria tornar a nevar per sobre dels 1.400 metres.

El vent es deixa notar amb ratxes moderades en general que a estones poden ser una mica més destacables (ahir, cop de 51 km/h, segons Meteovilatorta).

El temporal començarà a perdre força a partir de mitja tarda i de cara al vespre/nit ja s'obriran clarianes. El dissabte lluirà el sol.

Avís de risc per acumulació de pluja, divendres 1 de març

Avís de risc per intensitat de pluja, divendres 1 de març

Avís de risc de neu, a partir de 1.400 metres, divendres 1 de març

Avís de risc per vent, divendres 1 de març









Podeu seguir les temperatures i les pluges en directe als següents enllaços:

- Observatori meteorològic de Vic
- Observatori de Meteoroda
- Meteo Taradell
- Meteo Tavèrnoles
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau (Estacions Automàtiques / XEMA)

Dades d'interès

Webcams a Osona

El temps a Catalunya, des de Meteocentelles

 
El santuari de Bellmunt ben blanc, aquest matí Foto: Josep Maria Costa