Anglada ja compta amb l'eina per expandir-se a l'Estat

El Partido por la Libertad (PxL) ha estat donat d'alta aquesta setmana al registre de partits polítics.

Nació Digital
28 de febrer del 2013
El líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ja compta amb l'eina legal per expandir-se arreu de l'Estat. El Partido por la Libertad (PxL), que es va presentar públicament al maig de l'any passat, ha acabat sent donat d'alta oficialment aquest dilluns al registre de partits polítics del ministeri espanyol de l'Interior, segons que ha pogut consultar Nació Digital, amb l'advocat José María Ruiz Puerta com a president de la formació.

Ara fa un any, Anglada va anunciar que el partit s'anomenaria Plataforma por la Libertad, i així s'ha començat a promocionar en diversos actes, però finalment s'ha acabat optant per batejar-lo com a Partido por la Libertad, explica Ruiz Puerta.

Es dóna el cas que Ruiz Puerta ha estat l'advocat d'Anglada en el judici per uns pamflets acusats de xenòfobs distribuïts a Vic el 2007, i també va defensar Pedro Varela en el cas de la llibreria Europa, acusat el 2010 pels delictes de difusió de tesis genocides i contra els drets fonamentals i llibertats públiques. Ruiz Puerta també va representar el sindicat ultra Manos Limpias en la causa contra el jutge Baltasar Garzón.

Oficialment, el nou PxL té la seu al pis 1-D de l'escala esquerra del carrer Walia número 4 de Madrid, al barri Niño Jesús, on també hi té la seu l'empresa Prote-limp Servicios Generales SL, segons el servei d'informació empresarial Axesor, i Arquitectura Ecologica del Mediterraneo HNA SL, segons Infocif.

En anunciar el naixement de la formació, Anglada ja va exposar: "Indiscutiblement, tindrem èxit a tot Espanya. Ens proposem arribar a totes les comunitats autònomes de cara a les eleccions municipals del 2015." I va sentenciar: "Som l'única força real que ens oposem al bipartidisme."