Els termòmetres a Osona cauen fins als 7 graus negatius

Osona torna a viure una de les nits més fredes de tot l'hivern. Les previsions apunten a un nou canvi de temps a partir de dijous.

Toni Argemí / Arnau Urgell
26 de febrer del 2013
L'Esquirol s'ha despertat blanc de gebra.
L'Esquirol s'ha despertat blanc de gebra. | Domènec Llop
L'Esquirol s'ha despertat blanc de gebra. Foto: Domènec Llop

Després d'un parell de nits on el vent havia frenat la caiguda dels termòmetres, la matinada passada ha encalmat i ha permès assolir alguns dels registres més baixos de tot l'hivern, molt semblants als de la matinada de dissabte passat . Arreu de la comarca les mínimes han caigut per sota dels 5 graus sota zero, amb puntes de -7,6 a Gurb, -7,1 a Orís i Montesquiu, i -6,2 a Perafita. A Vic, la temperatura ha estat més suau, amb unes dècimes per sota els 5 graus negatius (a la dreta, foto de Josep M. Costa)

Aquest dimarts, tot i alguns intervals de núvols, el sol anirà guanyant terreny, i a la tarda poden créixer nuvolades. No es descarta ruixat de neu puntual de caràcter feble. Les màximes pujaran lleugerament respecte a les d'aquest dilluns i podrien apropar-se als 10 graus al mig del dia.

El temps canviarà com un mitjó a partir de dijous. Una llevantada pot afectar de ple a la comarca i deixar una bona regada, que en alguns punts podria ser en forma de neu. Les temperatures aniran a l’alça.

Podeu seguir les temperatures en directe als següents enllaços:

- Observatori meteorològic de Vic
- Observatori de Meteoroda
- Meteo Taradell
- Meteo Tavèrnoles
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau (Estacions Automàtiques / XEMA)

Dades d'interès

Webcams a Osona

El temps, des de Meteocentelles

  
Una parada plena d'abrics, aquest dimarts al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa

La Riera del Sorreigs. Foto: Josep Martínez Castro