L'alcalde de Sant Julià demana unitat als ajuntaments contra l'Estat

Joan Carles Rodríguez considera que s’ha d’anar “a la una” en els contenciosos-administratius per la declaració de “territori català lliure”. El consistori d’aquesta població va rebre el suport de dues-centes persones, en el ple d’aquest dimarts.

Pere Pratdesaba
07 de febrer del 2013
La sala de plens plena de gom a gom.
La sala de plens plena de gom a gom. | Vilatorta per la Independència
La sala de plens plena de gom a gom. Foto: Vilatorta per la Independència

L’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez (AAV), ha reclamat que tots els ajuntaments vagin “a la una” en els seus contenciosos contra l’Estat espanyol, per haver-se declarat “territori català lliure”. “Llavors tindria molta més força de cara davant l’opinió pública i el jutge”, apunta.

Rodríguez ha fet aquestes declaracions aquest matí a Osona.com, després que ahir l’Ajuntament de la seva població rebés grans mostres de suport, en el ple extraordinari que es va celebrar amb un únic punt a l’ordre del dia: aprovar la decisió d’interposar un recurs contra el contenciós-administratiu de l’Advocacia de l’Estat.

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va aprovar  el passat 25 de setembre una moció de caràcter sobiranista. A més de declarar el municipi "territori català lliure”, el text emplaça el Parlament de Catalunya a assumir de forma unilateral la sobirania en un termini de dos mesos, davant la "greu situació" que pateix el país. La iniciativa va rebre el suport unànime de tots els regidors del consistori (AVV, SI i CiU).

Sant Julià és el segon municipi de la comarca que ha estat denunciat per aquesta raó, després del d’Espinelves. La meitat dels ajuntaments d'Osona han aprovat mocions semblants on declaren el municipi "territori català lliure".

Coincidint amb el ple d’aquest dimecres, Vilatorta per la Independència, l’assemblea local de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana), va convocar un acte de suport a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, davant  l’ofensiva del govern espanyol. La proposta va tenir un gran seguiment i es va omplir de gom a gom la sala de plens, amb unes dues-centes persones. Entre els assistents, moltes cares conegudes, sobretot de representants de l’ANC Osona i d’ERC, entre els quals hi havia Marta Rovira, Jordi Fàbrega, Jordi Casals, Pere Prat, Gràcia Ferrer i Josep M. Freixanet, entre d’altres.

Al ple, Rodríguez va agrair l’assistència i el suport dels presents. “Si el govern espanyol vol que totes les nostres declaracions s’ajustin a la legalitat, tenim un problema. I ens trobaran. Perquè, precisament, la societat catalana vol canviar aquesta legalitat”, va apuntar. “Això és una declaració política i la política es planteja canviar les coses. No té sentit portar-ho davant del jutge”, afegeix.

Rodríguez també ha anunciat que al proper ple aprovaran una moció de suport a la Declaració de Sobirania del Parlament.

Més informació del cas