Guilleries-Savassona promou les activitats agràries i forestals

Oberta una convocatòria de subvencions per a l'Espai Natural.

Redacció Osona.com
02 de febrer del 2013
El Butlletí Oficial de la Província (BOP) del 15 de gener ha publicat la convocatòria i les bases de les subvencions per al foment de les activitats i instal·lacions agràries i forestals dins l'àmbit de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Es poden presentar instàncies fins al 31 de març al registre general dels ajuntaments del Consorci i a l'Oficina de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. En total s'hi destinen 31.400 euros.

Els municipis integrats, juntament amb la Diputació de Barcelona, al Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona són: Vilanova de Sau, Folgueroles, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta i Sant Sadurní d'Osormort.

En aquesta ocasió també s'obre la convocatòria a les entitats sense ànim de lucre, legalment constituïdes, que tinguin per objecte la prevenció d'incendis o la gestió de flora i fauna, o que realitzin actuacions o organitzin activitats que tinguin relació directa amb les finalitats o objectius del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries Savassona.

Es prioritzaran els projectes que tinguin un increment del cost de l'obra o actuació derivat de l'aplicació de la normativa del pla especial, les actuacions que suposin millores ecològiques o de paisatge, o bé la realització de bones pràctiques ambientals, tals com depuració d'aigües residuals, utilització d'energies renovables o aplicació de mesures d'eficiència i aprofitament de la biomassa, així com les actuacions que suposin adaptacions i millores per a garantir l'accessibilitat a edificacions i serveis.

També es vol potenciar la viabilitat tècnica i econòmica i la continuïtat de les empreses familiars o col·lectives agràries i forestals, la realització d'obres de rehabilitació i millora i instal·lació de subministraments i serveis bàsics a cases i masies destinades a primera residència, l'adaptació de les explotacions a criteris d'aprofitament racional i introducció de noves tecnologies compatibles amb la bona gestió dels recursos naturals i les despeses encaminades a subsanar danys causats per fenòmens de caràcter natural. A més, també es tindrà en compte els que no hagin rebut cap subvenció del Consorci en els darrers dos anys.