Renfe inicia a Centelles un pla de «millores» per a Rodalies

La companyia instal·larà maquines d’autovenda de bitllets a la majoria d'estacions per tal de “potenciar la informació i atenció al client”, una visió que contrasta amb l'oposició d'usuaris i ajuntaments.

Pere Pratdesaba
31 de gener del 2013
Un tren de Rodalies sortint de l'estació de Centelles
Un tren de Rodalies sortint de l'estació de Centelles | Adrià Costa
Un tren de Rodalies sortint de l'estació de Centelles Foto: Adrià Costa

El pla d’automatització de les estacions de Rodalies, que Renfe ha començat a implementar a diverses poblacions, té lectures molt dispars. Per exemple, l’anunci de la fi de la venda manual de bitllets i la instal·lació de maquines autovenda ha provocat un gran rebuig i mobilitzacions a Torelló, on es considera que la mesura, que inclou l’acomiadament del personal fix, provocarà el deteriorament de l’equipament. A Centelles també ha obert un intens debat entre els ciutadans.

Renfe té una visió molt diferent de la jugada. Tot forma part d’un pla per millorar el servei dels usuaris. “Amb l’objectiu de millorar el servei ofert als ciutadans, Renfe continua amb la seva tasca de potenciar la informació i atenció al client així com la venda de bitllets. Per aquest motiu, Renfe està implantant un nou model de gestió de les estacions del servei de Rodalies de Barcelona”, explica la companyia en un comunicat.

Aquest nou model de gestió “personalitzat” pretén dotar la majoria d'estacions de noves màquines autovenda que permetran obtenir tant bitllets de rodalia, regionals com títols integrats. Renfe ha destinat prop de 7 milions d’euros en la compra i renovació d’aquestes màquines.

Les noves màquines disposen d’intercomunicadors  que connecten el client amb el Centre de Control de Rodalies per atendre les necessitats dels usuaris. Depenent de l’aforament d’ús de les estacions, aquest personal d’informació i atenció al clients romandrà en determinats períodes horaris entre les 06:00 i les 22:00 hores.

Les primeres estacions que disposaran d’aquest nou model són Sant Cugat, Rubí i Tordera on ja compten amb màquines autovenda. En els propers dies també hi seran a Els Monjos, La Granada, Centelles i Les Franqueses. En els propers mesos, el sistema s’anirà estenent a tota la xarxa de Rodalies, segons ha confirmat a Osona.com un portaveu de Renfe.

A Centelles,  es van deixar de vendre bitllets al bar a finals d’any, coincidint amb dos robatoris a l’estació. Ara, els usuaris han de comprar-los al revisor, un cop a dins del tren.
Arxivat a