Cerveses Ausesken trasllada la insubmissió fiscal a les comarques

Per primera vegada, Xavier Redon, directiu de l’empresa d’Olost, ha fet efectiu el pagament dels seus impostos a les oficines de l’Agència Tributària Catalana de Vic.

Pere Pratdesaba
18 de gener del 2013
576_1358509172AlbertAlemany
576_1358509172AlbertAlemany | Albert Alemany
Xavier Redon, en el moment de fer efectiu el pagament dels impostos, a les oficines de l'ATC de Vic. Foto: Albert Alemany

Xavier Redon, directiu de l’empresa Cerveses Ausesken d’Olost de Lluçanès, ha donat avui un pas més en la seva insubmissió fiscal. Tal com ja havia fet en d’altres ocasions, l’empresari osonenc s’ha presentat a les oficines de l’Agència Tributària Catalana (ATC) per fer efectiva la liquidació de l’IVA i l’IRPF del trimestre, ja que l’any passat va decidir fer el pagament a la Generalitat, perquè no vol que els seus impostos vagin a parar a l’Estat espanyol. En aquesta ocasió, però, el lliurament s’ha fet a les oficines de l’ATC de Vic, al carrer Pare Gallissà (fins ara, sempre s’havia fet a Barcelona).

La intenció de Redón ha estat demostrar “la normalitat del procés” i que la insubmissió fiscal també es pot practicar a les oficines comarcals. De fet, els treballadors de l’ATC de Vic l’han rebut amb els braços oberts i no li han posat cap obstacle per tirar endavant l’acció reivindicativa.

Des de l’abril de l’any passat, diversos empresaris i autònoms catalans, entre els quals Cerveses Ausesken, van optar per denunciar l'espoli fiscal espanyol vers Catalunya, pagant els seus impostos a l’ATC.  La iniciativa, que ha rebut el suport de diferents entitats, va ser el punt de partida d'una campanya que sota el nom "Diem prou" informa i convida els catalans a pagar tots els impostos a la Generalitat.

A efecte pràctics, el pagament dels insubmisos fiscals és nul, ja que els diners van a parar finalment a la Hisenda espanyola, després que les dues administracions atribuïssin el pagament a un “error”, per tal de no haver d’iniciar expedients sancionadors contra ells, tal com ja va informar Osona.com.

“L’Estat espanyol i el Govern català han entrat en una confrontació. De moment, la Generalitat continua enviant els diners a l’administració central. Però ja es veurà, esperem que això un dia canviï”, explica Redón. “En tot cas, es tracta d’anar sumant. Com més serem, millor. I així la Generalitat, si ha de negociar, pot tenir més cintura”, argumenta l’empresari olostenc.
Arxivat a