Els treballadors de l'Hospital General de Vic estan molt «emprenyats»

Protesta al vestíbul del centre, contra la supressió de la paga de Nadal i les retallades.

Pere Pratdesaba
21 de desembre del 2012
Les nadales reivindicatives no han faltat a la protesta.
Les nadales reivindicatives no han faltat a la protesta. | Adrià Costa
Les nadales reivindicatives no han faltat a la protesta. Foto: Adrià Costa

Els treballadors de l’Hospital General de Vic protagonitzen aquest divendres, des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre, un acte de protesta per la supressió de la paga de Nadal i les retallades, i en defensa de la sanitat pública.  En concret, es tracta d’una asseguda general al vestíbul del centre, per on hi ha van passant personal al llarg de tot el dia. L’acció es porta a terme de manera simultània a una dotzena d’hospitals de tot Catalunya.

A les tres de la tarda, coincidint amb el canvi de torn, s’ha concentrat al vestíbul el major nombre de treballadors, prop d'una cinquantena. Els manifestants han cantat nadales reivindicatives i han omplert la sala amb pancartes, entre les que s’hi podien llegir inscripcions com “Sense paga no podem menjar torrons” o “Si fotem al polític fora s’acabarà la crisi”. A la protesta també s’hi han deixat caure alguns representants sindicals, com els secretaris generals comarcals de CCOO i UGT, Miquel Sànchez i Cesc Poch respectivament.

Els impulsors de la protesta han convocat als “treballadors emprenyats” a una nova jornada de protesta, el proper dijous, 27 de desembre, al mateix hospital, en la que també hi estan convidats a participar la família i els nens (cartell, a la dreta).

El passat dimecres, uns dos-cents treballadors de la funció pública i de centres concertats es van concentrar a la plaça Major Vic per protestar contra les retallades a l’administració, especialment per la supressió de la paga extraordinària de Nadal, dictada pel govern central. L’acte va consistir en una mena de comèdia tràgica que portava per nom “Ens ha tocat la grossa”.

La situació dels treballadors públics, que s’han quedat sense paga de Nadal, s’ha agreujat perquè l’administració ha decidit fer efectiu el salari el mateix dia que es paga cada mes, o sigui, el 27, i no ho ha avançat a abans de Nadal, com havia fet en anys anteriors.

Els treballadors s'han concentrat al vestíbul de l'hospital. Foto: Adrià Costa

El vestíbul de l'hospital, ple de cartells reivindicatius. Foto: Adrià Costa

«Si fotem al polític fora s'acabarà la crisi» diu un dels desitjos penjats a l'arbre del vestíbul Foto: Adrià Costa

Les nadales reivindicatives no han faltat a la protesta. Foto: Adrià Costa
Arxivat a