La supressió de la paga extra de Nadal irrita els treballadors públics

Unes dues-centes persones participen en un original i divertit acte reivindicatiu a la plaça Major de Vic. El tió escanyolit i el Pare Cruel fan acte de presència.

Redacció Osona.com
20 de desembre del 2012
El pare cruel entrant en escena.
El pare cruel entrant en escena. | Adrià Costa
El pare cruel entrant en escena. Foto: Adrià Costa

Uns dos-cents treballadors de la funció pública i de centres concertats s’han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça Major Vic per protestar contra les retallades a l’administració, especialment per la supressió de la paga extraordinària de Nadal, dictada pel govern central. L’acte ha consistit en una mena de comèdia tràgica que portava per nom “Ens ha tocat la grossa”.

Hi ha hagut una cantada de nadales reivindicatives i també s’ha comptat amb la presència del Pare Cruel, que ha repartit regals de l'enemic invisible, el tió escanyolit, molt de carbó per als bancs i per a Merkel, Rajoy, Wert... Per acabar, s’ha llegit un manifest.

A l’acte s’han pogut llegir pancartes com “Ens roben la paga”, “Diners per als treballadors no per als especuladors” o “Angel(a) o dimoni”, en referència a la cancellera alemanya. Al mig dels espectadors hi havia alguns polítics, com Arnau Martí i Xavier Tornafoch, d’ICV, i Miquel Sànchez, secretari general de CCOO Osona, entre d’altres.

Amb la supressió de la paga de Nadal, les retallades per a alguns treballadors públics des que es va iniciar la crisi ja arriba al 24%, expliquen els organitzadors de la protesta. “Mentrestant assistim a l'espectacle obscè i immoral de rescatar la banca amb diners públics. Una banca que és la responsable de l’actual situació i que amb la connivència dels poders públics saqueja un dia sí i un altre també les economies de milions de persones i ens porta a la majoria de la societat a una vida cada vegada més precària i problemàtica. Des dels inicis de la crisi (o estafa) les ajudes públiques a la banca espanyola pugen ja a la mòdica xifra de 215.691 milions d'euros, o el que és el mateix a un 21% del PIB”, afegeixen.

Manifest de la protesta

Cançó 'El desembre retallat'

Més informació

Arxivat a