SI descarta entrar a l'equip de govern de Vic

Tot apunta que la formació donarà suport a CiU i ERC en els pressupostos del 2013.

Pere Pratdesaba
05 de desembre del 2012
Iban Lapeira escolta les paraules de Vila d'abadal.
Iban Lapeira escolta les paraules de Vila d'abadal. | Adrià Costa
Iban Lapeira, al fons, escolta les paraules de Vila d'abadal, a la roda de premsa del passat dilluns. Foto: Adrià Costa

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) no té previst entrar al govern de l’Ajuntament de Vic, segons ha assegurat a Osona.com el portaveu de la formació al consistori, Iban Lapeira. Els rumors es van disparar el passat dilluns, a la roda de premsa que va oferir l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, per anunciar que abandonava UDC. Al costat de l’alcalde s’hi van asseure quatre regidors de CiU a l’Ajuntament, que li van donar suport durant la seva compareixença, i el mateix Lapeira, en un punta de la taula.

Per acabar-ho d’adobar, en una de les preguntes, Vila d’Abadal va dir que tot continuaria igual a l’Ajuntament de Vic. En tot cas, si hi havia algun canvi podia ser la incorporació d’algú més a l’equip de govern. Quan ho va dir es va mirar d’una manera més que explícita i irònica a Iban Lapeira, la qual cosa va provocar les rialles dels assistents.

“Només vaig anar a la roda de premsa a donar suport a Vila d’Abadal”, explica Lapeira. “Ja era hora que es desmarqués de la posició d’Unió Democràtica”, afegeix. A l’acte també hi era el coordinador de Vic de SI, Segimon Molist.

Lapeira reconeix que des de l’equip de govern, format per CiU i ERC, se li ha fet arribar en diverses ocasions la proposta d’entrar-hi a formar part. Cal tenir en compte que les dues formacions només sumen 10 dels 21 regidors i necessiten el suport puntual d’algun altre partit en alguns temes. “Preferim fer una oposició constructiva, des de fora. Ni ens plantegem entrar a l’equip de govern”, diu el portaveu de SI. “No volem estar lligats ni condicionats en cap moment”, defensa.

Els pressupostos, austers

De moment, en un estil semblant al d’ERC amb CiU al Parlament, SI s’ha compromès a mantenir la governabilitat en els moments claus de la legislatura. El primer, l’aprovació dels pressupostos per a l’any que ve, que es portaran al proper ple i que tornaran a ser molt austers.

SI ja ha mantingut diverses converses amb l’equip de govern i tot apunta que hi votarà a favor. “Falten lligar alguns serrells però hi ha un bon punt de partida des de les dues bandes”, diu Lapeira.

Per al 2013 s’ha inclòs una partida per a l’estudi i l’elaboració del reglament dels pressupostos participatius, que era una de les condicions que havia posat damunt la taula SI.
Arxivat a